Station Brussel-Noord: een monument met sterakoestiek

Verhelderende akoestiek met Airboard en BASWA Phon

 

Het Brusselse Noordstation dat werd gebouwd in 1952 en uitgroeide tot het drukstbezochte station van het land kreeg de voorbije jaren een grondige make-over.

De impressionante en beschermde stationshal ziet er terug als vanouds uit. De grootsheid van de hal zat lang verborgen, maar schittert nu als op de dag van de inhuldiging. Blikvangers zijn de gouden Noordster, het hoge cassetteplafond en de monumentale ramen waartussen het akoestisch marmerzandstucwerk BASWA Phon onzichtbaar werd aanbracht.

Na de stiptheid en het aanbod van de treinen wordt geluidshinder in de stations als een van de meest storende factoren beschouwd onder de reizigers. De NMBS gaf gehoor aan deze klacht door het duurzaam, reinigbaar, opfrisbaar en vernieuwbaar akoestisch BASWA Phon systeem te integreren in de imposante inkomhal en tegen de plafonds van de gangen, die leiden naar de Noord- en Zuidperrons.

Ter hoogte van de doorgang naar de loketten brengen de elegante Airboard Acoustic lichtpanelen een aangename akoestiek. De pendelaars genieten nu niet alleen van een prettige akoestiek voor of na een hectische werkdag, maar kunnen de aankondigingen in het station beter verstaan wat het reizigerscomfort alleen maar ten goede komt. Dankzij deze ingrepen voldoet Brussel-Noord opnieuw aan de geëvolueerde eisen van een hedendaags treinstation.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*