Van Nederlanders tot 24 jaar oud kopen bijna de helft op basis van prijs

Uit onderzoek blijkt dat één derde van de Nederlanders in de supermarkt koopt op basis van prijs. Volwassenen tot 24 jaar oud kiezen in bijna de helft van de gevallen in de supermarkt voor het goedkoopste product. Dit zijn enkele resultaten uit een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope, in opdracht van productiebedrijf Chan’s uit Alphen aan den Rijn. Directeur van Chan’s, Winooht Raghoober, is verbijsterd over de resultaten: “Er is in de wereld van eten en drinken een hoop rommel te verkrijgen. Producten waar meel en water aan zijn toegevoegd om de kosten te drukken, bijvoorbeeld. Kiezen op basis van prijs is hierin een slechte raadgever.” Chan’s is een A-merk en bedient onder andere groothandels en supermarktketens met onversneden en authentieke producten.

Noord-Nederland gaat voor zo goedkoop mogelijk
Uit onderzoek blijkt dat vooral in Noord-Nederland (provincies Groningen, Friesland en Drenthe) ervoor wordt gekozen om voor de allerlaagste prijs te gaan. Na de eerste selectie op prijs kiest een kwart van de Nederlanders voor een product op basis van smaak. De groep van 35 tot 44 jaar oud is hierin het grootst. Het andere kwart van de consumenten kiest op basis van kwaliteit. Hoe ouder de Nederlander, hoe groter het percentage dat voor kwaliteit kiest. Internationaal productiebedrijf Chan’s importeert en exporteert al tientallen jaren levensmiddelen vanuit allerlei landen. Nieuwe leveranciers worden getoetst op hun voedselveiligheidsplan, betrouwbaarheid en authenticiteit. Om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het geïmporteerde levensmiddel zo hoog is als wordt beweerd, schakelt Chan’s voor elke container die in Nederland aankomt laboratoriums in. Pas als de zending in het magazijn goed bevonden is, mogen de producten worden gebruikt en verhandeld.

Vrouwen kiezen twee keer zo vaak voor duurzaam als mannen
Een klein gedeelte van Nederland kiest voor duurzaamheid. Het aantal vrouwen is tweemaal zo groot als het aantal mannen dat kiest voor de duurzaamheid van het product. Inwoners van de 3 grote gemeenten van Nederland kiezen tot 3 keer vaker voor duurzame producten, in vergelijking met de rest van Nederland. Slechts 1 op de 15 Nederlanders kiest voor biologische producten. Chan’s directeur Winooht Raghoober verbaast dat niets: “Mensen worden steeds wereldwijzer, reizen meer en weten wat elders te koop is.”

De ondernemer, die eerder werd bekroond als Alphens Ondernemer van het Jaar, werd geëerd voor de werkwijze van het bedrijf, dat kiest voor kwaliteit en voor recyclebare materialen. Daarnaast bezoekt Winooht Raghoober met regelmaat de leveranciers van de grondstoffen in onder andere Brazilië en China.

Chan’s: internationaal productie- en import- en exportbedrijf van levensmiddelen. Eerder dit jaar kwamen zij in het nieuws door de zoektocht naar Syrisch personeel, die meer dan 1500 reacties opleverde. Meer informatie: http://chansbv.nl/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*