Behandelcentrum Elisabeth krijgt Brandveilig gebouw certificaat van Kiwa

,

Behandelcentrum Elisabeth in Breda wordt als eerste zorginstelling in Zuid-Nederland opgeleverd met het KIWA-certificaat ‘Brandveilig gebouw’.

Sinds eind 2004 is Grontmij als adviseur gebouwgebonden installaties/bouwfysica betrokken bij de nieuwbouwplannen van het Zorg- en Behandelcentrum Elisabeth te Breda. Dit nieuwe complex zal op de bestaande locatie in de binnenstad van Breda verrijzen. De bouw is al een aardig eind gevorderd en het gehele ontwerptraject is afgerond.

BGB keurmerk voor 2 torens
In het kader van brandveiligheid kwam aan het certificaat volgens de KIWA Regeling Toezicht Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) aan de orde. Stichting Elisabeth is erg enthousiast over dit BGB keurmerk en heeft Grontmij gevraagd ervoor te zorgen dat de eerste twee torens, die in juni 2010 worden opgeleverd, voorzien zijn van een KIWA certificaat ‘Brandveilig gebouw’. Met dit KIWA certificaat toont Stichting Elisabeth aan dat zij de maximale inspanning voor brandveiligheid heeft gedaan. Het certificaat is het bewijs dat beide gebouwen volledig voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, maar dat ook het brandveilig gebruik van de torens is gewaarborgd.

KIWA certificaat ‘Regeling Toezicht Brandveilig Gebruik Bouwwerken’
Het BGB certificaat is een procescertificaat voor het opnemen, rapporteren en adviseren op naleving van brandveiligheidsaspecten van gebruiksvergunningen en gebruiksmeldingen. Grontmij in Roosendaal is sinds medio 2009 gecertificeerd opnamebedrijf volgens de KIWA Regeling Toezicht Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB).

Nieuwbouw locatie Elisabeth
De opdrachtgever, Stichting Elisabeth, bezit verschillende gezondheidszorggebouwen in de regio Breda. De locatie Elisabeth is de hoofdvestiging binnen de Stichting. Het nieuwe complex komt tussen de Leuvenaarstraat en de Haagdijk te Breda, ter vervanging van vrijwel het gehele bestaande verzorgings- en verpleeghuis.

De nieuwe zorginstelling beslaat ruim 40.000 m2 en biedt onder andere plaats aan 143 seniorappartementen en 220 verpleegeenheden (zowel somatisch als psychogeriatrisch). De nieuwbouw heeft een binnenstedelijk uiterlijk (hoogbouw) en bestaat feitelijk uit drie torens van zeven tot negen bouwlagen die op de begane grond met elkaar worden verbonden. Onder de begane grond wordt een parkeerkelder met een vloeroppervlak van 8.000 m2 gerealiseerd. De oplevering van de eerste twee torens staat gepland voor juni 2010.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*