Chauffeurkaart voor digitale tachograaf verstrekt door Kiwa

,

Vanaf 1 oktober 2010  worden chauffeurskaarten voor de digitale tachograaf afgegeven door Kiwa. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) draagt per die datum de taken daarvoor aan Kiwa over. De overdracht betekent wel dat de chauffeurskaart duurder wordt.

Vanaf vrijdag 1 oktober kunnen kaarten voor de digitale tachograaf besteld worden bij Kiwa Register B.V. U kunt uw aanvraag indienen via  www.kiwaregister.nl.

Kiwa is verplicht 19 procent BTW in rekening te brengen bij aanvragers van kaarten voor de digitale tachograaf. De IVW brengt geen BTW in rekening. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft na overleg met brancheorganisaties ter compensatie besloten om het tarief voor de kaart met 7 procent te verlagen. Dit geldt vanaf 1 oktober. Per saldo stijgt de prijs van de tachokaart van 86 naar 95 euro.

Kiwa is een internationaal opererend onafhankelijk bedrijf met hooggekwalificeerde certificering als haar kernactiviteit. Bij Kiwa werken circa 900 gekwalificeerde medewerkers in meer dan 30 vestigingen in acht Europese landen en China. De certificering wordt ondersteund met inspectie, keuring, technologie, training en consultancy. Kiwa heeft een groot aantal vergunningen in het assortiment, waaronder de Chauffeurspas (Taxipas), Keurmerk Touringcarbedrijf, TX-keur en de Verklaring van dienstbetrekking (vrachtwagenchauffeurs).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*