Reisaanbiedingen – waar je op moet letten

Reisaanbiedingen – belangrijke aandachtspunten

Het is van belang dat je bij het uitzoeken en vinden van de juiste reisaanbiedingen rekening houdt met een groot aantal aspecten. Om die aspecten beter in kaart te brengen, heeft Reisbetaalbaar.nl een onderzoek gedaan naar de bescherming van consumenten en voorbeelden van bedrijven die in de fout gingen.

De Reclamecode Reisaanbiedingen als regel

Consumenten zijn voor een groot deel beschermd door de Reclamecode Reisaanbiedingen. Dit is een reclamecode die is opgesteld door de Reclamce Code Commissie, het instituut dat in Nederland toeziet op een juiste verspreiding en weergave van reclame’s. In de Reclamecode Reisaanbiedingen staat een groot aantal voorwaarden waaraan een reisorganisatie moet voldoen wanneer ze een reisaanbieding kenbaar maken. Zo is het onder meer een voorwaarde dat een reisorganisatie vaste en onvermijdbare kosten vermeldt.

In het geval van klachten door consumenten kunnen mensen terecht bij de Reclame Code Commissie, die een speciaal formulier op haar website heeft geplaatst waarmee mensen hun klachten kunnen uitleggen. De redactie van Reisbetaalbaar.nl ging op zoek naar een aantal voorbeelden van reisaanbieders die met de code in het achterhoofd toch in de fout waren gegaan. Verrassend genoeg bevinden zich onder meer de NS en het World Ticket Center onder de bedrijven die een overtreding begingen.

Meer weten over de regels bij Reisaanbiedingen?

In het artikel over Reisaanbiedingen op onze website, lees je meer over de Code en over de toepassing van deze code in de reisbranche.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*