Dieselolietanks per 1 juni 2011 verplicht Kiwa gecertificeerd

Dieselolietanks bij agrarische bedrijven moeten vanaf 1 juni 2011 zijn voorzien van Kiwa-certificaten. Wanneer de tank niet is gecertificeerd, moeten de eigenaren deze voor die periode laten afvoeren en eventueel vervangen.

Een Kiwa-tank heeft twee in het oog springende eigenschappen: een mangat van 60 centimeter op de tank en een productplaatje met daarop Kiwanummer, inhoud, productiedatum, fabrikant etc. Als er op de dieselolietank geen
Kiwa-nummer zit, is deze volgens de nieuwe eisen van 1 juni 2011 afgekeurd.

Tanks zonder mangat of inspectieopening van ten minste 60 centimer, zijn niet te herkeuren en moeten dan uiterlijk op 1 juni 2011 buiten gebruik worden gesteld of afgevoerd zijn. Wie dit niet doet, riskeert een boete.
Dit is ook van toepassing op bovengrondse tanks waarvan niet bekend is wanneer deze in gebruik zijn genomen.

KEURINGSCRITERIA
De regels rond kleine tanks (minder dan 25.000 liter op jaarbasis) staan in de richtlijn PGS 30 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen), Hierin staat dat een bovengrondse tank, vijftien jaar nadat deze in gebruik is genomen, zowel aan inwendige als uitwendige inspectie onderworpen dienen te worden aan de hand van keuringscriteria DC-111. Veel oude tanks voldoen niet aan deze eisen, waardoor veel boeren en tuinders nieuwe tanks aanschaffen. Naast enkelwandige tanks met een lekbak zijn er ook dubbelwandige tanks.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*