Kiwa en BDA Groep slaan handen ineen voor bouwcertificatie

,

Kiwa en de BDA Groep hebben samen een intentieverklaring getekend om in de toekomst wellicht hun krachten te bundelen op het gebied van testen, certificatie en advies voor de bouwsector.

De samenwerking zou volgens Kiwa resulteren in een compleet kwaliteitsinstituut, waarin alle geledingen van de bouwsector en haar toeleverancies vertegenwoordigd zijn. Het doel van de samenwerking is het garanderen van de continuïteit van gerenommeerde kwaliteitsmerken als BDA, Kiwa en KOMO en het verbeteren van de effectiviteit van het dienstenpakket.

Kiwa CEO Paul Hesselink: ‘Kiwa is al jaren de grootste leverancier van het bouw certificaat, maar moest toch altijd nog klanten teleurstellen omdat we geen volledig pakket konden bieden. Met de Kiwa en BDA diensten in één portefeuille hoeven klanten nog maar op één deur te kloppen om een compleet gamma aan certificatiediensten te verkrijgen.’

Hoewel de overige diensten die Kiwa en BDA aan de markt bieden, onafhankelijk van de certificatiediensten worden georganiseerd en aangeboden, zullen ze naar eigen zeggen ook daarin synergie voor de markt kunnen bieden, zoals op het gebied van ‘groen’ bouwen. Met de nieuwe samenwerking en de eerdere samenvoeging met BMC-certificatie ontstaat een full service kennis- en kwaliteitsbedrijf voor de gehele bouw.

Kiwa is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat voortdurend bezig is om processen, producten, personeel en organisaties te verbeteren. Dat doen ze door het aanbieden van certificatietrajecten, training, inspectie, advies, research en onze technologische kennis.

Kiwa certificeert al sinds jaar en dag grote en kleine bedrijven in de bouwsector en is dan ook expert op het gebied van geldende regels en kwaliteitseisen rondom bouwproducten, machines en bouwprocessen. Daarnaast biedt Kiwa ook uitgebreide informatie en certificatietrajecten op het gebied van arbo, veiligheid en milieu (bodemkwaliteit).

BDA Groep is al bijna dertig jaar bekend als de organisatie met adviesafdelingen op het gebied van gevels en daken. De BDA Groep bestaat uit BDA Geveladvies B.V., BDA Dakadvies B.V. en het BDA Keuringsinstituut B.V.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*