Security Academy komt met Nederlandstalige versie risicoanalysemethodiek OCTAVE Allegro

OCTAVE Allegro is een wereldwijd geaccepteerde risicoanalysemethodiek, waarmee organisaties de beveiligingsrisico’s waaraan hun informatievoorziening bloot staat in kaart kunnen brengen. De Security Academy heeft van de Carnegie Mellon University (de eigenaar van de methodiek) het wereldwijde recht gekregen deze risicoanalysemethodiek naar het Nederlands te vertalen en aan te bieden.

De grote kracht van OCTAVE Allegro is de pragmatische manier waarop aan de risicoanalyse invulling gegeven kan worden. Er wordt gekeken vanuit datgene waar het echt om gaat, namelijk de informatie zelf en de containers waarin deze zich kan bevinden. Dit maakt het mogelijk de risicoanalyse heel gericht uit te voeren en te beperken tot die zaken die ertoe doen.

Sinds 2007 ontwikkelt de Security Academy Nederlandstalige Post-HBO opleidingen informatiebeveiliging. “Wij hebben gemerkt dat studenten het over het algemeen als erg prettig ervaren wanneer de lesstof in het Nederlands wordt aangeboden. Voor veel studenten is Nederlands toch de taal waar men het beste in thuis is.”, aldus de Vries, directeur van de Secuity Academy. “De risicoanalyse methodiek OCTAVE Allegro is onderdeel van onze Nederlandstalige Post-HBO opleiding Information Security Management Professional. Doordat wij nu het officiële OCTAVE Allegro handboek in het Nederlands mogen aanbieden sluiten wij nog beter aan bij de behoeften van onze studenten”.

De Security Academy heeft de ambitie in 2011 haar portfolio van opleidingen uit te breiden met internationaal gecertificeerde opleidingen en methodieken, zoals CISSP, CISM , CISA , CobiT en SABSA. De lesstof van deze opleidingen zal zoveel mogelijk in het Nederlands aangeboden worden.

Over de Security Academy
De Security Academy is sinds 2007 het opleidingsinstituut in Nederland dat zich specifiek richt op het vakgebied informatiebeveiliging met o.a. geaccrediteerde Post-HBO- en internationaal gecertificeerde opleidingen informatiebeveiliging. De Security Academy biedt opleidingen op HBO-niveau voor (aankomende) security specialisten die méér zoeken dan alleen vakinhoud. Het doel van de Security Academy is om getalenteerde en gemotiveerde professionals op te leiden tot informatiebeveiligers die als brug tussen management en operatie kunnen acteren.

Voor meer informatie, kijk op: www.securityacademy.nl

Security Academy | Opleiden, Coachen, Certificeren |

Bezoekadres:
De Bleek 11
3447 GV Woerden

Postadres:
Kattenburgerhof 48
1018 KD Amsterdam

Telefoon: +31 (0)348 408061
E-mail : info@securityacademy.nl
Internet: www.securityacademy.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*