Escalade organiseert eerste Nederlandse canyoningdag

Arnhem 7 december 2010

Escalade organiseert de eerste Nederlandse canyoningdag ter bevordering van de veiligheid binnen de sport. Dit omdat gebleken is dat er groeiende behoefte is aan informatie over canyoningen en wat canyoningen precies inhoudt.

Samen met Mountain Network en NKBV regio Gelderland organiseert Escalade een canyoningdag. Deze dag vindt plaats in klimhal Arnhem op zondag 12 december en staat in het teken van de veiligheid binnen de sport. Ook willen de organisatoren de mooie en verleidelijke kant van het canyoningen laten zien.
Canyoningen is een avontuurlijke ontdekkingstocht waarbij je al lopend, glijdend, springend en abseilend verborgen kloven van moeder aarde verkent.

Naast verschillende workshops, trainingen en demonstraties zullen er 2 lezingen gegeven worden. Één van de lezingen zal gaan over canyoning & veiligheid, hierin zal onder andere één van de betrokken Nederlanders vertellen wat er echt is gebeurd bij het ongeluk in Italië afgelopen zomer. Wat kunnen we er van leren?
De andere lezing zal gaan over de canyoningexpeditie Santo Antão, waar Escalade net van teruggekeerd is en waar ze onder andere een canyon geopend hebben met een abseil van 430 meter. Wat komt er kijken bij het organiseren van een expeditie?

De canyoningdag duurt van 11.00 tot 16.00 en tijdens de dag zijn er verschillende stands aanwezig met canyoningmaterialen en topoboeken. Ook zijn er informatiestands van de NKBV en van Escalade. Hier kan men informatie krijgen over cursussen en over de expeditie van 2011.

De toegang tot de canyondag is gratis. Wil je naast het canyoningprogramma ook klimmen, dan moet je wel entree betalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*