LUXeXceL en Screenproducts bundelen krachten in vermarkten ‘Printoptical Technology’

“Gezamenlijke aanpak bespoedigt wereldwijde implementatie Printoptical Technology”

GOES / BADHOEVEDORP, 28 januari 2010 – De LUXeXceL Group en ScreenProducts Benelux B.V. gaan samenwerken. LUXeXceL ontwikkelt en innoveert optische producten door technieken uit de digitale print, optische- en verlichtingstechnologie samen te voegen. Screenproducts is totaalleverancier voor de zeefdruk- en de signindustrie. Gezamenlijk zullen zij het productieproces, modificaties, hardwareontwikkeling en de wereldwijde distributie van printapparatuur voor ‘Printoptical Technology’ verzorgen. Dit door LUXeXceL gepatenteerde printproces zal de technieken van de huidige printmarkt gaan vervangen en daarbij nieuwe mogelijkheden bieden. Zo kunnen bijvoorbeeld multi-focale lenzen in de toekomst digitaal, met een druk op de knop, worden geprint en kunnen driedimensionale structuren worden geprint om de lichtdistributie in bijvoorbeeld de glastuinbouw te verbeteren.

Richard van de Vrie, CEO van de LUXeXceL Group: “Printoptical Technology biedt de grafimedia een keur aan nieuwe toepassingen. Van visitekaartjes met optische elementen, tot fotografische kunst met geïntegreerde optische effecten; alles is mogelijk. Mede door de mogelijkheid om op meer dan de gebruikelijke materialen te kunnen printen. De technologie biedt daarnaast revolutionaire en duurzame mogelijkheden voor onder meer de micro-optiekenindustrie (lenzen) en verlichtingindustrie. Ook kan met deze technologie de absorptie van zonlicht door zonnepanelen worden verbeterd. En zo zijn er veel meer toepassingen te noemen. Wij zijn in staat producten in de toekomst op een nieuwe manier te maken. Zo zullen in de toekomst brillenglazen worden geprint in plaats van geslepen. Daar zijn de patenten en de mensen voor in huis.”

Kurt Blessing, CTO van de LUXeXceL Group: “Printoptical Technology zal een basistechnologie worden voor vele verschillende doelmarkten”. Reidar van der Kolk, CEO van Screenproducts, vult aan: “Printoptical Technology verbetert de bestaande printprocessen. Het is een hele nieuwe vorm van printen. Een groot voordeel is dat gebruikers hun printuitrusting eenvoudig kunnen modificeren om de technologie te gebruiken in hun grafische toepassingen. Door onze krachten te bundelen kunnen vele marktsegmenten profiteren van de revolutionaire techniek.


Over LUXeXceL
LUXeXceL Group B.V., innovator van “Printoptical Technology’, ontwikkelt, fabriceert en vermarkt optische producten door middel van een innovatief, digitaal 3D-printproces en biedt aanvullende hard- en softwareoplossingen voor vele uiteenlopende marktsegmenten. Door combinatie van technieken uit de digital printing, optische- en verlichtingstechnologie is een nieuwe basistechnologie ontstaan waarmee optische structuren, lichtdistributiepatronen, lenzen en optieken op diverse media geprint kunnen worden.
De optische producten zijn ontwikkeld om daglicht en lichtdistributie te vereenvoudigen, de prestaties te verbeteren, het design te verbeteren en nieuwe grafische design- en mediamogelijkheden te genereren. LUXeXceL is gevestigd in Goes, Nederland en heeft vertegenwoordigingen in Duitsland en de Verenigde Staten. LUXeXceL is een geregistreerd merk van LUXeXceL Holding B.V.

www.luxexcel.com


Over ScreenProducts

ScreenProducts Benelux B.V. is totaalleverancier voor de zeefdruk- en de signindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren, installeren en service verlenen voor (meerkleuren)zeefdrukmachines, digitale printers, laminatoren, transferpersen, borduurmachines, laser- en graveermachines, belichtingsinstallaties etc. ScreenProducts heeft zich doorontwikkeld als technische handelsfirma en zich verregaand gespecialiseerd in totaaloplossingen van printconcepten. ScreenProducts bestaat in de huidige vorm ruim 15 jaar en is opgericht in 1997 door de gebroeders Reidar en Stephan van der Kolk. Voor die tijd waren beiden werkzaam in het bedrijf van vader Jan van der Kolk die ruim 30 jaar actief was in zeefdrukinkten en gerelateerde producten. Het technische team met geautoriseerde monteurs is getraind en opgeleid bij toonaangevende fabrikanten en mondiaal inzetbaar.

www.screenproducts.nl

 

Contactgegevens
International Headquarters
LUXeXceL Group B.V. 
Amundsenweg 25
4462 GP GOES
T. + 31 (0)113 224400
F. + 31 (0)113 224444
E. info@luxexcel.com
I.  www.luxexcel.com


PR  Contact
Marco de Visser
T: +31 (0)113 22 44 55
E: marco.devisser@luxexcel.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*