Tips voor veilig rondreizen

Het is heel belangrijk om rustig en onbezorgd te genieten van je rondreis in een ander land. Of het nou een businesstrip is of voor  plezier, je moet je niet steeds zorgen maken of alles wel goed geregeld is. Daarom is het nodig om op de hoogte te zijn van wat er verwacht  wordt in het bestemmingsland en wat voor problemen er kunnen ontstaan.
De volgende tips kunnen je helpen  om veel van de potentiële problemen  die je kunt tegenkomen in een rondreis te verminderen.

Laat kopieën van je belangrijkste documenten, zoals pasjes, rijbewijs, paspoort, visa, medische gegevens en ga zo maar door, achter bij een vriend, zodat ze naar je gestuurd kunnen worden tijdens een noodsituatie. Laat dan ook een kopie van je reisroute bij vrienden of familie thuis achter, zodat ze met je in contact kunnen komen in geval van een noodsituatie.

Maak jezelf vertrouwd met de lokale wetten en gebruiken van de landen waar je naar toe gaat en probeer ze te volgen. Leer details over geld wisselen in het land van bestemming en zoek uit welke agenten erkend zijn op het gebied van geld wisselen of het kopen van kunst of antiek.Vergeet niet dat je waarschijnlijk in het land van  bestemming aan andere wetten onderworpen bent dan in je eigen land.

Zorg ervoor dat je een ondertekend, geldig paspoort (en eventuele visa, indien nodig)hebt. De meeste landen vereisen dat je over een volledige 10 jaar paspoort moet beschikken. Het  paspoort moet geldig zijn gedurende ten minste zes maanden na uw verwachte datum van terugkeer en ten minste twee blanco pagina’s om ruimte voor visa stempels mogelijk te  maken. Zo niet, haal een nieuwe.

Vergelijk rondreizen en probeer achter te komen welke landen je bevallen en waar er minder criminaliteit is. Ga je toch voor een exotische maar geen ongevaarlijke land, dan is het beter om vantevoren geinformeerd te zijn over de risico’s in het land.

Om te voorkomen dat je een doelwit van criminaliteit wordt, probeer  niet te opvallende kleding en dure sieraden te dragen. Kijk hoe de lokale bevolking zich kleedt en probeer je aan te passen, zodat je geen aandacht op jezelf vestigt. Voorkom het dragen van dure sieraden en grote hoeveelheden contant geld. Neem geen grote hoeveelheden geld op of  onnodige creditcards mee.  Een kleine hoeveelheid geld om de dag door te komen is genoeg. De rest kun je achterlaten in de hotelkluis.

Maak een lijst van van telefoonnummers van creditcard en travellers cheques bedrijven voor als je ze moet annuleren in geval van verlies of diefstal.

Als je gaat rondreizen, is het altijd de moeite waard om te weten waar je lokale ambassade gevestigd is. De ambassade is de verbinding naar je eigen land en ze zijn er om je te helpen als je je paspoort verliest of als je in de problemen komt. In het algemeen kun je de ambassade vinden in de hoofdstad van het land, maar ook andere grote steden zouden  consulaten kunnen hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*