Explosief op Noordzee vernietigd

De Eod van de Koninklijke Marine heeft onlangs explosieven geruimd op de Noordzee. De bommen bevonden zich in de drukbevaren aanvoerroute naar de haven van Rotterdam. De Noordhinder en de Eurogeul zijn heel druk bevaren aanvoerroutes, daar vormt elke bom een grote bedreiging voor de scheepvaart.

Enkele explosieven konden op locatie worden geruimd. Duikers van de Marine brachten een explosieve lading aan de bommen, die daarna gecontroleerd werden vernietigd. Een explosief bevond zich heel dichtbij een pijpleiding, deze bom werd middels een hefballon verplaatst naar een veiligere plek en vernietigd.

De voornaamste taak van de mijnenjagers van de marine is het mijnenvrij maken van de zee, havenmondingen en kustwateren. Vissers treffen nog iedere week weer mijnen uit de tweede Wereldoorlog. Explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zijn na een halve eeuw nog steeds levensgevaarlijk. In 2005 kwamen drie personen van de Nederlandse visserskotter om het leven, toen ze een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog opvisten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*