Hostnet onderzoekt groei van Europese domeinnamen

Aantal .nl domeinnamen steeg in 2010 met 14%
Hostingprovider Hostnet heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van Europese domeinnamen door bij 25 uitgevende instanties van Europese domeinnamen de cijfers van het afgelopen jaar op te vragen en deze te vergelijken met het jaar ervoor. Bij alle domeinextensies uit Europa is een groei te zien, variërend tussen de ruim 4% en bijna 25%. De grootste relatieve groei is waarneembaar in Montenegro, het .me domein steeg met 24,34%. De Spaanse .es domeinextensie heeft de minste groei met 4,82%. De Nederlandse .nl domeinnamen zijn met bijna 14% gestegen waardoor het totaal eind december 2010 uitkwam op bijna 4,2 miljoen .nl domeinen.

Groei Europese domeinnamen
De grootste groei van domeinnamen is naast Montenegro te zien in Polen (.pl 22,08%), Luxemburg (.lu 19,60%), Tsjechië (.cz 19,42%) en Frankrijk (.fr 18,12%). De kleinste relatieve groei is waarneembaar in Spanje (.es 4,82%), Duitsland (.de 5,42%), Denemarken (.dk 5,80%) en Oostenrijk (.at 9,03%). In het rijtje van de laagste groei staat tevens de extensie voor geheel Europa: .eu. Het .eu domein steeg met 5,95% naar ruim 3,3 miljoen registraties in totaal. Het meest gebruikte top level domein ter wereld is nog steeds .com. Bij de .com extensie is een stijging te zien van ruim 9% waarbij de grens van 90 miljoen domeinregistraties is gepasseerd.

Aantal domeinnamen per inwoner
Naast de absolute en de relatieve groei van Europese domeinnamen heeft Hostnet gekeken naar het aantal domeinnamen per inwoner van een land. Montenegro heeft de meeste domeinnamen per inwoner, 650 domeinen per 1000 inwoners. Daarna volgt Nederland, 1 op de 4 Nederlanders is in het bezit van een .nl domeinnaam. Het minste aantal domeinen per inwoner vinden we terug in Servië. Op 1000 inwoners zijn er 9 .rs domeinnamen geregistreerd. Servië wordt op de voet gevolgd door Oekraïne, met 12 .ua domeinen per 1000 inwoners.

Het gehele onderzoek leest u na op: http://www.hostnet.nl/domeinnamen/domeinnamen-onderzoek.php.

Over Hostnet
Hostnet biedt al ruim 11 jaar hostingdiensten aan voor de zakelijke- en particuliere markt. Mede hierdoor staat Hostnet te boek als een betrouwbare en bereikbare provider voor domeinregistratie, webhosting, virtuele servers (VPS) en dedicated servers. Hostnet heeft al meer dan 400.000 domeinnamen wereldwijd voor meer dan 100.000 klanten geregistreerd en is de op twee na grootste deelnemer van SIDN. In 2010 registreerde Hostnet de meeste nieuwe .nl domeinen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*