iLogix organiseert “Virtualisatie: The Next Step” kennissessie

iLogixUtrecht, 10 februari 2011 – iLogix Nederland B.V., specialist op gebied van datamanagement en virtualisatie, kondigt vandaag aan donderdag 24 februari 2011 wederom een informatieve lunch and learn sessie te organiseren. De tweede van een reeks exclusieve lunch and learn sessies zal in het teken staan van een uitdaging die geldt voor veel organisaties: optimalisatie van het virtualisatie platform”.

Middels de huidige virtualisatie technologieën hebben veel ondernemingen een snel resultaat behaald op gebied van vermindering van de hardware en operationele kosten. De virtualisatie heeft tevens de Disaster Recovery (DR) planning eenvoudiger gemaakt. Studies tonen echter aan dat veel ondernemingen minder dan een derde van hun server omgeving hebben gevirtualiseerd. De meeste organisaties virtualiseren de niet bedrijf kritische “Tier-2 of Tier-3” toepassingen. Dit zijn toepassingen zoals: webservers, file / print servers, interne applicaties servers, test en ontwikkel servers. In plaats ook de Tier-1 toepassingen te virtualiseren.

Hoewel de virtualisatie heeft bewezen een krachtig en flexibele technologie te zijn, introduceert het ook een aantal nieuwe operationele uitdagingen zoals bijvoorbeeld het prognosticeren van de benodigde capaciteit en workloads. Op storage niveau is bijvoorbeeld niet de capaciteit maar de performance (IOPS) vaak de uitdaging. Hierdoor stellen veel organisaties het virtualiseren van de Tier-1 toepassingen, zoals; Corporate E-mail, ERP, CRM, Payrolling, Databases, Data Warehousing en Oracle omgevingen uit.

Samen met haar partners Hitachi Data Systems en Veeam Software, gaat iLogix Nederland aanstaande donderdag 24 februari tijdens een interactieve lunch and learn sessie dieper in op de operationele uitdagingen. Tijdens deze lunch and learn sessie welke wordt gegeven door specialisten, staan onder andere hoge performance storage, management van de virtuele omgeving alsmede backup & recovery van virtuele omgevingen op de agenda. Zo zal er bijvoorbeeld een demonstratie van de Veeam vPower software worden gegeven.

“Een van de business uitdagingen van veel organisaties is het terugdringen van de operationele kosten. Om dit te realiseren is een hoge VM dichtheid per fysieke server een belangrijke stap. Deze dichtheid is te realiseren door de Tier-1 applicaties op de virtuele infrastructuur te plaatsen. Hierdoor vindt er een belangrijke verandering plaats binnen de virtuele server omgeving, van een low-risk/low impact naar een high-risk/high impact omgeving.”, aldus Jochem Steman, directeur van iLogix Nederland. “Deze diepgaande virtualisatie wordt vaak uitgesteld vanwege management en storage uitdagingen. Tijdens de lunch and learn sessie zullen de specialisten hun kennis en ervaringen delen en een oplossing bieden”.

De lunch and learn sessies van iLogix vinden elke maand plaats in Restaurant Slangevegt te Breukelen. Per lunch sessie is er ruimte voor maximaal 15 personen. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden en zich tevens inschrijven op: http://www.lunchandlearn.nl/

Over iLogix Nederland B.V. :

iLogix Nederland B.V. levert innovatieve oplossingen, diensten en producten op gebied van data management en virtualisatie. Het bedrijf levert deze oplossingen aan een breed scala van klanten zoals multinationals, overheden, instellingen en aan bedrijven in het Midden en Klein Bedrijf. iLogix heeft diverse strategische partnerships gesloten met toonaangevende storage en virtualisatie leveranciers. Hierdoor heeft iLogix alle kennis en disciplines in huis om totaal oplossingen te realiseren, van advies en implementatie tot aan training en support. Daarnaast kan iLogix een breed pakket van storage- en virtualisatie diensten aanbieden. Het hoofdkantoor van iLogix is gevestigd in Utrecht. 
Voor meer informatie bezoek: http://www.ilogix.nl/

Voor meer informatie:

ABC Brand-ID

Cathelijne Wakker

telefoon: 06-45594134

e-mail: cathelijne.wakker@abcbrandid.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*