Is succesvol integreren in Nederland mogelijk?

,

Persbericht

Rotterdam, 23 februari 2011

Is succesvol integreren in Nederland mogelijk?

Uit cijfers van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) blijkt dat tegen 2025 allochtonen in de meerderheid zullen zijn in Rotterdam. Veel autochtone Nederlanders zijn daar bang voor. Maar, staat een toename van allochtonen gelijk aan meer sociale problemen? Uit het nieuwe boek “de Blauwe Boom” van Merlien Welzijn blijkt van niet.

 

Omgaan met lastige sociale thema’s als kind

Vooral in grotestedenbeleid is er veel aandacht voor sociale problemen die in ruimere mate blijken voor te komen bij grote allochtone gezinnen. De auteur van “de Blauwe Boom” laat met haar levensverhaal zien hoe het mogelijk is om in een omgeving waar sprake is van armoede, drugsproblematiek, een gebroken gezin en prostitutie de rust en ruimte te vinden die nodig is voor zelfontplooiing. De plek die daar symbool voor staat heet de blauwe boom.

Omgaan met grote uitdagingen als volwassene

Wanneer de auteur na haar afstuderen begint aan haar carrière en aan het stichten van haar gezin dienen zich nieuwe uitdagingen aan. Bijvoorbeeld, haar dochter heeft Downsyndroom terwijl haar zoon juist hyperintelligent is. De vaardigheden die de auteur als kind heeft ontwikkeld sterken haar bij het aangaan van nieuwe uitdagingen in haar volwassen leven. Opgroeien onder problematische sociale omstandigheden leidt in “de Blauwe Boom” tot creativiteit, ruggengraat, humor en een groot oplossend vermogen.

Boodschap van de auteur

Met name allochtone kinderen die opgroeien onder lastige sociale omstandigheden of allochtone ouders die worstelen om hun kind onder lastige omstandigheden een goede toekomst te bieden, kunnen kracht putten uit het verhaal van Merlien Welzijn. Het persoonlijke motto van de auteur is: “tegenslagen bieden de kans om jezelf te profileren!”

Einde Persbericht

—————————————————

Voor de redactie (niet voor publicatie):

De auteur is beschikbaar voor interviews en recensie exemplaren:

Merlien Welzijn:

merlienwelzijn@hotmail.com,

06-29730980.

De cover van “de Blauwe Boom” is te bekijken via de site van de uitgever Boekscout:

http://www.boekscout.nl/index.php?pagina=Etalage&actie=bekijken&id=1644&subid=De_Blauwe_Boom

Merlien Welzijn verscheen in januari 2011 met een interview in het landelijke damesblad Esta.

In februari 2011 viel zij in de prijzen in een schrijfwedstrijd voor columnisten van uitgeverij Aquazz.

Haar columns zijn te lezen via:

http://www.opencolumn.nl/alle-columns

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*