Neerzetten van afval naast afvalcontainers wordt beboet

Al enkele maanden bieden bewoners van flats in Purmerend restafval aan in ondergrondse afvalcontainers in plaats van rolcontainers van een container verhuur bedrijf. Al het vuil dat niet meer past of te groot is voor de ondergrondse containers worden op diverse plaatsen ernaast gezet. Hierdoor ontstaat er een ernstige vervuiling van de omgeving. De gemeente zal dit ongepaste aanbiedgedrag strenger controleren.

Het afval dat niet meer past kan op verschillende andere manieren aangeboden worden, overig restafval kan in een restafvalcontainer waar er nog wel ruimte is, het mag ook zelf naar de milieustraat gebracht worden of het kan online of telefonisch aangemeld worden.

De gemeente Purmerend gaat nu strenger optreden tegen inwoners die hun afval naast de ondergrondse afvalcontainer neerzetten. Bewoners die toch hun afval naast de ondergrondse containers plaatsen, zullen eerst gewaarschuwd worden, als dit niet baat lopen ze het risico een boete van 70 euro te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*