Nu meer dan 1.500.000 gebruikte auto-onderdelen op één website

PERSBERICHT; Dordrecht, 02-02-2011

De professionele autodemontagebedrijven in Nederland hebben in samenwerking met Autonet een online database gebruikte auto-onderdelen opgezet die zijn weerga niet kent. Met het ontsluiten van 1.500.000 onderdelen via één website is de grootste online voorraad, van gebruikte auto-onderdelen, in Europa gecreëerd!
De ontwikkelingen in de autodemontagebranche gaan snel. Fusies, samen-werkingsverbanden met collega-bedrijven en andere ondernemingen uit de automotive sector, zoals fabrikanten, dealers, revisiebedrijven, verzekerings- en leasemaatschappijen zijn aan de orde van de dag. Ook op gebied van automatisering en ‘het web’ staan de ontwikkelingen niet stil. De alsmaar groeiende vraag naar gebruikte auto-onderdelen zorgde ervoor dat ‘zelfs’ de autodemontagebranche behoefte kreeg aan een real-time database van hun voorraad op internet.

Dit is nu mogelijk dankzij het softwarepakket ‘automate’. Deze bedrijfssoftware is speciaal ontwikkeld voor de autodemontagebranche en alle denkbare functionaliteiten voor het moderne, professionele autodemontagebedrijf zijn hierin verwerkt. Zo ook het in voorraad nemen van (herleidbaar) gedemonteerde onderdelen. Deze onderdelen worden, bijna automatisch, ‘verrijkt’ met technische, onderdeelgerelateerde gegevens waarmee, zelfs voor een leek, meteen duidelijk wordt, wat de staat en kwaliteit van een onderdeel is.

Op deze manier wordt het vinden van een goed gebruikt onderdeel wel heel eenvoudig. Zelfs zo eenvoudig dat de autodemontagebedrijven, inmiddels zijn er 48 aangesloten, soms door de zoeker van een onderdeel wordt verteld dat zij het desbetreffende onderdeel toch echt in voorraad hebben.
Autonet B.V. is opgericht in 1990 als initiatief vanuit de autodemontagebranche. Destijds was er nog geen sprake van enige gestructureerde automatisering voor deze branche, terwijl er in het kader van wet- en regelgeving vanuit overheden en instanties, en ten behoeve van de ‘professionalisering’ van de toenmalige autosloperijen, wel een behoefte begon te ontstaan. Het opstarten van de Onderdelenlijn bleek ‘een gat in de markt’ te zijn. Met de introductie van Automate werd een totale oplossing geboden voor de voorraad-, verkoop- en bedrijfsadministratie van autodemontagebedrijven. Hiermee heeft autonet een toonaangevende rol gespeeld bij de automatisering en professionalisering van de branche. Met nu dus de ontsluiting van de voorraad van de autodemontagebranche op Internet als –voorlopig- laatste wapenfeit.
—————————————————————————————————————
Meer (achtergrond)informatie, statistieken en eventueel foto’s kunt u vinden op www.onderdelenlijn.nl/voorraad/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*