Top 10 meest aangeboden functies van Nederland

Het nieuwe jaar is nog jong. Een goed moment eens vooruit te blikken op het komende jaar. Het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) meldde in september van afgelopen jaar al dat de werkloosheid met een gestaagde lijn aan het dalen is. Het CBS noemt dit evenwichtswerkloosheid, hierbij is er geen sprake van krapte op de arbeidsmarkt, maar kan men tevens niet spreken van een precair overschot aan mensen die werk zoeken.

De verbetering van de arbeidsmarkt is te verklaren door het feit dat de Nederlandse industrie aan het aansterken is waardoor er nieuwe banen worden gecreëerd. De bekende banenbureaus en websites staan hierdoor vol met industrie vacatures. Niet gek dat deze functies op nummer een staan van de top tien.

Andere veel aangeboden functies kan men zoeken in de sales, engineerfuncties en functies in de ict branche. Zie hier onderstaand het volledige overzicht van de top tien meest aangeboden functies van Nederland.

1. Industrie vacatures
2. Sales vacatures
3. Engineer vacatures
4. Vacature it manager
5. Vacatures Techniek en Productie
6. Financiële vacatures
7. Algemene directie vacatures
8. Logistiek management vacatures
9. Commerciële vacatures
10. Account management vacatures

De meest gezochtte baan van 2010 is die van een secretaresse gevolgd door die van ‘een manager’. Hier betaamt het een manager van elke denkbare operationele afdeling. Wie verstandig is, houdt de bovenstaande lijst in zijn of haar achterhoofd. Ben je al een tijd opzoek naar een andere baan of functie, probeer dan de lijst af te gaan en te realiseren dat deze het afgelopen jaar de meest aangeboden functies waren in Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*