Afval inzamelen in perscontainer minder milieubelastend

Sommige steden in ons land leveren matige prestaties als het om afval scheiden gaat. Ongeveer de helft van al het geproduceerde afval belandt in de afvalverbrandingsoven, daar tegenover zijn er weer andere steden die meer dan 70% van hun afval scheiden. Het landelijk gemiddelde staat op 51%. Gemeenten die niet zo goed presteren op het gebied van afval gescheiden inzamelen, zullen dit voorjaar nog in discussie gaan met hun gemeenteraad.

Volgens sommige afvalinzamelingsbedrijven is het huis aan huis afhalen van afval duur en milieu belastend. Het is efficiënter en minder milieu belastend om perscontainers in winkelcentra en woonwijken te plaatsen. De kosten voor container verhuur en transport zijn daardoor ook gering.

Bewoners van sommige wijken kregen hun vuilniszakken niet op de juiste manier gedeponeerd in de ondergrondse perscontainer, met als gevolg dat de zakken ernaast gedumpt werden. Na flink wat zwerfvuil en klachten is er een duidelijke voorlichting gegeven over de werkwijze van een perscontainer, het deponeren gaat nu beter. Inmiddels zijn er nieuwere varianten perscontainers te huur.

Voor meer info over containers, zandtransport of verhuur, raadpleeg de website van transport Limburg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*