Bekers of glazen? Waar drinkt u het liefst uit?

, , ,

bierglazen, bekersGebruiken u en mensen uit uw omgeving bekers om uit te drinken? De meeste mensen kiezen voor een glas. Dranken zoals sapjes en frisdranken worden meer uit glazen gedronken dan uit bekers. Toch is de verhouding glas – bekers meer gelijk dan de meeste mensen denken!

Bekers die gebruiken we toch alleen voor de melk?

Natuurlijk worden dranken als melk en thee het meest uit bekers gedronken. Kinderen leren over het algemeen eerder om uit een beker te drinken dan uit een glas. Dit in verband met het vele knoeien. Maar ach… Als we naar onze kinderen kijken, kunnen we daar toch niet boos op worden? Kinderen drinken uit verschillende soorten bekers. Zo bestaan er de zogenaamde tuitbekers of de anti-lek bekers. Kinderen drinken dus voornamelijk uit bekers!

Het bierglas drink je toch uit een glas?

Natuurlijk wordt een koud biertje in de kroeg over het algemeen gewoon in een bierglas geschonken. Toch wordt er vaker bier uit een beker gedronken dan de meeste mensen denken. Denk hierbij aan evenementen en festivals. Tijdens deze gelegenheden is glas ten strengste verboden. Daarom wordt het bier in een plastic beker geschonken. Ook steeds meer kroegen gebruiken plastic bekers in plaats van bierglazen. Dit vanwege de omloopsnelheid, een plastic beker kan je weggooien en een glas moet je afspoelen.

Bekers zijn helemaal niet zo ouderwets als u voor het lezen van deze tekst had gedacht! Interesse? Kijk eens bij de verzameling aan bekers!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*