Beroep doen op een headhunter is altijd handig

Heel wat bedrijven in Nederland kennen het probleem. Moeite hebben met de perfecte persoon te vinden voor een bepaalde functie. Tegenwoordig is dat moeilijk klusje.
Wat bedrijven dan doen, is beroep doen op een headhunter die hopelijk wel de perfecte werknemer kan vinden. Ze behoren tot een onderdeel van een organisatie. Ze worden ook wel executive search agencies genoemd. De headhunter gaat dan op zoek naar mensen met speciale vaardigheden voor een belangrijk en specifieke positie binnen een bedijf. Het gaat vaak om mensen met veel werkervaring waar het erg moeilijk is om daar de juiste persoon voor te vinden. Maar als er een geschikte kandidaat gespot is, zal deze benaderd worden door de headhunter. Vaak gaat het wel hierbij om hogere functies zoals bijvoorbeeld cfo vactures, vactures voor projectleiders, management vacatures etc. Er wordt dan gesproken over de mogelijkheden en dan zal de kandidaat voorgesteld worden aan de organisatie die interesse heeft. Hier onder wordt even kort uitgelegd wat de hogere functies zijn, en de relatie tussen twee belangrijke functies.

Een korte uitleg wat de relatie is tussen cfo vacatures en vacature projectleider. Het is belangrijk om eerst de woorden CFO en projectleider uit te leggen. CFO staat voor Chief Financial Officer, in Nederland ook wel bekent als financieel directeur. Een CFO is verantwoordelijk als hoogste orgaan van de financien voor het beheersen van de financiele risico’s, planning, en vastlegging van gegevens en de bijbehorende rapporten.

Een pojectleider is verantwoordelijk voor een project van begin tot eind. Dit houdt in dat wanneer een project start zij de verantwoordelijke is en begeleid het gehele proces. Van het behalen van deadlines, controleren van het werk, spreken voor de groep, motiveren van de groep, de deskundigheid van het vakgebied overbrengen en het managen van risico’s.
De projectleider is verantwoordelijk voor het team dat onder je staat. Het rapporteren van de voortgang aan je baas hoort hier ook bij. De relatie tussen de CFO en de projectleider is van zekere waarde. Een projectleider moet zich verantwoorden aan de board waar een CFO plaats neemt. Wanneer het financieel niet meer haalbaar is, moet zij als projectleider zorgen dat er meer geld beschikbaar wordt gesteld. Ook kan het zijn dat er wellicht financiele meevallers voorkomen, doordat stromingen sneller kunnen of kunnen worden samengevoegd.
Qua functie gezien zijn een CFO en een projectleider ver van elkaar, maar in relatie staan ze dichterbij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*