Care Aware cards nu ook voor kinderen met bijnier insufficiëntie

Care Aware cards nu ook voor kinderen met bijnier insufficiëntie

Care Aware cards zijn vrolijk vormgegeven, stoere voorlichtingskaarten voor chronisch zieke kinderen. Samen met patiëntenorganisatie NVACP en het UMC St. Radboud is gewerkt aan de kaart voor kinderen van 0-18 jaar met Bijnierschors insufficiëntie. Ruim 600 kinderen met Glutenintolerantie bestelden eerder dit jaar al hun eigen kaartjes.

Care Aware is een initiatief van Marjolijn Benneker – eigenaar van projectbureau Vrolijke Zaken en moeder van Eefje (8) met glutenintolerantie. Het doel: Zorg en kind dichter bij elkaar. “Chronisch ziek zijn is een gegeven. Hoe verdrietig soms, ik probeer juist ook de andere kant te benadrukken. Wat kan er naast de essentiële zorg makkelijker, leuker en verrassender voor het kind?”. Aldus Marjolijn. De cards helpen kinderen en ouders om hun omgeving (school, vriendjes, opvang) op snelle, vriendelijke en effectieve wijze te laten weten hoe je het beste kunt helpen. Handig in een tijd waarin kinderen al van jongs af aan veel van huis zijn !

Voor implementatie van het Care Aware concept werkt Vrolijke Zaken samen met patiëntenorganisaties. In dit geval met patiëntenorganisatie NVACP en het UMC St. Radboud.  NVACP zet zich in voor mensen met bijnieraandoeningen. Op het Radboud Adrenal Symposium van 29 oktober 2010 is het prototype van de Care Aware card voor deze doelgroep voor het eerst getoond. De reacties van artsen uit binnen – en buitenland waren enthousiast.

De Care Aware cards zijn te bestellen op www.careaware.nl. De tekst op de kaart is bepaald door NVACP en het UMC St. Radboud. Ouders vullen deze informatie aan met persoonsgegevens en een leuke foto van het kind. Een set van 20 kaarten wordt vervolgens opgestuurd.

 

Contactgegevens Vrolijke Zaken:
Marjolijn Benneker
Info@careaware.nl
www.careaware.nl
www.vrolijkezaken.nl

Care Aware volgen?
www.twitter.com/careawarekids
www.facebook.com/careawarekids

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*