Elektronische facturen ontvangen met Digipoort

Gemeente Enschede is de eerste gemeente die aangesloten is op digipoort. Dit is het elektronische postkantoor van de overheid speciaal voor het ontvangen van elektronische facturen.

Op jaar basis ontvangt de gemeente Enschede ongeveer 50.000 facturen. De gemeente handelt al enkele jaren digitale facturen af. De voordelen van e-facturen zijn ook reeds gerealiseerd, een factuur van papier werd eerst gescand en dan naar de juiste personen verstuurd. Het aansluiten op Digipoort vormt de afronding van de automatisering. Zo bespaart de gemeente op personeelskosten, het bezorgen en afhandelen van post en kosten voor licentie.

De gemeente Enschede benadert haar leveranciers om ook elektronisch te factureren. Ook geeft de gemeente meer bekendheid hieraan via hun website en dagbladen. Het voornaamste doel is om bedrijven en organisaties bewuster te maken van de voordelen van elektronisch factureren. Enkele voordelen zijn geen aansluitkosten, betalingen geschieden sneller, alle aangesloten overheden zijn makkelijker bereikbaar, bovendien zijn de administratieve verplichten minder. Heeft u vragen of voor meer info over elektronische facturen, online boekhouden of online administratie, raadpleeg de website van Wefact.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*