FIQAS’ aanpassingsvermogen in Europees verband: de Europese incasso (SEPA)

Nog maar weinig facturatie- en incassosystemen kunnen het: Europese incasso’s uitvoeren volgens de SEPA regelgeving. Abillity®, het beproefde facturatie- en incassoplatform van FIQAS, ondersteunt deze nieuwe Europese betalingsmethodiek echter volledig. En, aangezien FIQAS met het Abillity® platform  Outsourced Billing & Collection Services uitvoert voor nationale en internationale klanten, is de Europese incasso ook een onderscheidend onderdeel van de FIQAS dienstverlening geworden.

In het kader van SEPA, Single Euro Payments Area (oftewel de Europese betaalmarkt), hebben banken afspraken gemaakt over de standaarden en verwerking van diverse Europese betaalmiddelen. Deze middelen hebben met elkaar gemeen dat ze zijn te gebruiken voor zowel binnenlands als grensoverschrijdend betalingsverkeer. De Europese incasso is één van deze Europese betaalmiddelen.

Voor banken en dataverwerkers betekent dit dat Europese overschrijvingen en incasso’s niet alleen in eigen land, maar in een groot deel van Europa verwerkt kunnen worden, op basis van interbancaire verwerkingsstandaarden. Dankzij deze standaarden is het mogelijk de betalingen overal in SEPA op dezelfde wijze te verwerken, waar er voorheen voor elk land sprake was van aparte afspraken en procedures. Bedrijven kunnen nu veel gemakkelijker en tegen veel lagere kosten, internationale incasso’s (laten) uitvoeren.

Als één van de weinige aanbieders van facturatie- en incassosoftware en -diensten levert FIQAS op de Europese betaalmarkt de banken incasso-opdrachten in het Europese formaat, dat ook de naam SEPA heeft. FIQAS verwerkt op haar beurt vanzelfsprekend de resultaatbestanden die de banken retourneren.

Het uitvoeren van Europese incasso’s vraagt om een juiste afstemming van de mogelijkheden van de software, de systeemconfiguratie en de bestanden die met de banken worden uitgewisseld. SEPA incasso’s worden uiteraard alleen uitgevoerd voor die klanten die daartoe een opdracht hebben gegeven. FIQAS faciliteert hiervoor een speciale ‘mandaatflow’, waarmee het verkrijgen van toestemming van klanten voor het uitvoeren van Europese incasso’s geautomatiseerd wordt ondersteund. Om Europese incasso’s te kunnen doen, dienen op klantniveau de juiste bankgegevens te worden vastgehouden, bijvoorbeeld IBAN en BIC. FIQAS zorgt er voor dat de SEPA-files, de incasso-opdrachten aan de banken, alle gegevens in het juiste formaat bevatten. De resultaatbestanden die de banken aan FIQAS terugsturen – met succesvolle incasso’s en storneringen – worden door FIQAS verwerkt, waardoor het proces rond is.

De klanten van FIQAS zijn veelal bedrijven met grote aantallen financiële transacties. Met de Europese incasso’s kunnen zij hun klanten het internationale betaalgemak geven waar ze behoefte aan hebben. FIQAS laat met de Europese incasso zien ook flexibel te kunnen inspelen op de eisen die de internationale regelgeving stelt. Ook in Europees verband vertaalt het aanpassingsvermogen van FIQAS zich dus in concrete software en dienstverlening.

Rob Geleijn, algemeen directeur van FIQAS: “je bent niet voor niets de Dutch expert in billing, niet alleen in Nederland maar ook grensoverschrijdend in Europa. Daarmee laten we zien dat we ook voor internationaal opererende bedrijven en bedrijven met klanten in verschillende landen een mooi pakket aan diensten kunnen leveren”.

**********************************************

FIQAS Software BV is een succesvolle Nederlandse software & services onderneming, met veel ervaring in het ontwikkelen en implementeren van krachtige en flexibele bedrijfssoftware (CRM, Billing, ERP) voor –bijvoorbeeld- de telecomsector en de arbowereld en, en het ontwerpen en ontwikkelen van vaak complexe websites en webinterfaces rondom de reguliere productlijnen. Succesvolle productreeksen van FIQAS zijn het state-of-the-art ERP systeem FIQAS Adapt® en het geavanceerde facturatie- en incassosysteem Abillity®. Behalve software levert FIQAS ondersteunende diensten, zoals implementatie en Outsourced Billing & Collection Services.

Informatie:

Contact                 : Michel Schavemaker

E-mail                    : sales@fiqas.nl

GSM                       : 06 – 43907044

Tel.                         : 0297 – 382323

URL                       : www.fiqas.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*