Geen alimentatie bij scheiding in het buitenland

Ook voor Nederlandse echtparen die in het buitenland scheiden geldt ook het scheidingsrecht van dat land voor hen. Als het land waar je gescheiden bent geen recht op alimentatie kent, heb je in Nederland ook geen recht partner alimentatie. Dit kan zeer vervelend zijn voor de persoon die wel recht heeft op alimentatie.

Als echtparen in het buitenland wonen en daar een scheiding aangaan, geldt voor hen de regel bij echtscheiding van dat land. Als het land geen partneralimentatie toekent bij scheiding, heeft het geen zin om in Nederland bij de rechter te stappen en alsnog een alimentatie aan te vragen. Ondanks het feit dat de echtgenoot in Nederland woont en daar zijn pensioen en AOW ontvangt.

Een Nederlands echtpaar dat in het buitenland woont kan ten allen tijde in Nederland een echtscheiding aanvragen. Het voordeel is dat er in Nederland wel partneralimentatie wordt uitgekeerd, daarnaast kun je in je eigen taal communiceren met je advocaat.

Voor meer info over alimentatie of scheiding raadpleeg de website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*