Geld onder matras in tijden van crisis

e Japanse centrale bank doet er alles aan om de economie van het heel erg zwaar getroffen land, als gevolg van de aardbeving en tsunami draaiende te houden. Ook wordt er met man en macht gewerkt aan de heropbouw van de getroffen gebieden. Er wordt alles aan gedaan om financiële onrust uit de weg te gaan.

Sinds maandag zijn er miljarden euro’s gepompt in de economie door goedkope kredieten te bieden. Banken hebben het geld heel hard nodig om duizenden ondernemers en bedrijven met geld te kunnen helpen, hetzij contant of via overschrijving. Japanners hebben geld nodig om in hun dagelijkse levensonderhoud te kunnen voorzien, daarnaast is geld noodzakelijk voor herstel woning, aanschaf meubels, bed, matras en nog veel meer.

In tijden van crisis voelt contant geld veiliger aan dan een elektronisch tegoed op de bank. Mensen zijn bang dat hun bank een volgende naschok niet zou overleven. Als men twijfelt over de veiligheid van zijn of haar spaargeld op de bank, is men gauw geneigd het geld op te nemen en onder een matras op maat te stoppen. Banken kunnen zo een actie nooit overleven, want die kunnen niet alle spaarders gelijktijdig uitkeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*