HPE rijdt elektrisch

Persbericht

Holland Parcel Express eerste in Amsterdam met elektrische koeriersauto

Amsterdam, 14 maart 2011

Op 5 april 2011 om 17.30 uur verwelkomt de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, de eerste elektrische koeriersauto in de stad. Tijdens het evenement “HPE rijdt elektrisch” op het Spui te Amsterdam (van 12.00 tot 19.00 uur) worden verschillende elektrische voertuigen aan het publiek voorgesteld en wordt elektrisch rijden in Nederland, en met name in Amsterdam, gepromoot. Tevens wordt de eerste elektrische koeriersauto van de hoofdstad aan het publiek voorgesteld: een Piaggio Porter bestelwagen die exclusief rijdt voor de Universiteit van Amsterdam en jaarlijks ruim 18.000 kilometer in de stad aflegt.

Holland Parcel Express is een middelgroot koeriersbedrijf dat reeds 30 jaar gevestigd is in Zaandam en haar activiteiten voornamelijk in de Randstad uitvoert. HPE richt zich met name op twee gebieden: koeriersservice en Visum Express Service.
HPE wil zich profileren als voorloper op de Nederlandse koeriersmarkt op het gebied van duurzaam ondernemen en milieuvriendelijk rijden. HPE wil hierin een voorbeeldfunctie vervullen voor de gehele koeriersbranche in Nederland.

Op dinsdag 5 april vanaf 12.00 uur kunnen genodigden, het winkelend publiek en andere geïnteresseerden een kijkje komen nemen bij de verschillende elektrische voertuigen en hier meer informatie over verkrijgen. Er zullen verschillende informatiestands zijn van de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam, Piaggio Nederland, Holland Parcel Express en Citroën Nederland. Om 17.30 uur zal burgemeester Van der Laan de eerste elektrisch aangedreven koeriersauto in Amsterdam verwelkomen in aanwezigheid van dhr. Karel van der Toorn (voorzitter van het college van bestuur van de UvA en de HvA) Nederland) en dhr. Tom van Nieuwenhuizen, directeur van HPE.

HPE – de groene koerier
Bij alle voertuigen die vanaf 2011 door HPE worden aangeschaft, staat milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. Zo worden er, naast de reeds aangeschafte elektrische bestelwagen, in mei van dit jaar de eerste twee Mercedes Sprinter bestelbussen op aardgas geleverd.
Het is de doelstelling om in 2012 minimaal 80% van het wagenpark op alternatieve brandstoffen te laten rijden. Elektrisch, aardgas en biogas

Aanwezige elektrische voertuigen
Tijdens het evenement “HPE rijdt elektrisch” worden diverse elektrische voertuigen getoond: twee Piaggio Porter bestelwagens, een Piaggio Porter pick-up, een Citroën Berlingo Venturi, een Citroën C-zero, drie Qugo’s, twee Think Cities en een elektrisch voertuig van de gemeente Amsterdam (zie tevens bijlage).

Nieuwe huisstijl HPE
Om het groene karakter van de koeriersactiviteiten van HPE te benadrukken wordt tevens de huisstijl compleet aangepast. Het rood/wit/blauwe logo wordt vervangen door een groen logo, wat meer van deze tijd is en refereert aan de groene ambities van HPE (zie tevens bijlage).

————————–

Noot voor de pers:
Het evenement “HPE rijdt elektrisch” vindt plaats op dinsdag 5 april 2011 van 12.00 tot 19.00 uur. Burgemeester van der Laan verwelkomt om 17.30 uur op het Spui te Amsterdam de eerste elektrische koeriersauto van Amsterdam. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om dit evenement bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Holland Parcel Express, Boris van Hoek (marketing & sales), 075-6310901 of 06 – 177 88 732

Er is hoge resolutiebeeldmateriaal beschikbaar. U kunt dit opvragen via boris@hpe.nl.

Als u het “HPE rijdt elektrisch– evenement” op 5 april op het Spui te Amsterdam wilt bijwonen dan kunt u mailen naar boris@hpe.nl of bellen met Boris van Hoek 075-6310901 of 06 – 177 88 732

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*