Interessante Barbeque weetjes

Barbequeën is voor veel mensen een moment van ontspanning, genieten en samenzijn. Omdat zo veel mensen fan zijn van de barbeque, hebben we eens wat interessante feiten op een rij gezet over ons favoriete tijdverdrijf. Hier was u vast niet van op de hoogte!

– Er wordt beweerd dat het meeste van de 40.000 ton geroosterde houtskool dat in het Verenigd Koninkrijk per jaar gebruikt wordt, voortkomt uit niet-duurzame bronnen.
– Barbeque heeft vele namen op verschillende plekken in de wereld . De meeste van hen zijn voor een groot deel universeel herkenbaar, maar sommige anderen zijn wat aparter, zoals “braai” (Zuid-Afrikaans). De meest voorkomen termen: barbeque, Bar-B-Cue, Bar-BQ, BBQ, barbicue, barbie, barbique, Cue and Q.
– Misschien wel het grootste barbeque evenement ter wereld werd gehouden in Des Moines, Iowa in 2002, gesponsord door zowel de KCBS (Kansas City Barbecue Society) en IBS (Iowa Barbecue Society). Dit werd gedaan in samenwerking met de Iowa Pork Producers waar meer dan een paar duizend kilo varkensvlees werd geroosterd en geserveerd.
– Barbequeën wordt steeds spontaner! Ongeveer 5 jaar geleden, 70% van de barbeques waren vooraf geplande zaken, nu ligt dat cijfer lager onder de 50%. Terwijl de meerderheid nog steeds plaatsvindt in het weekend, wordt de spontane after-work barbecue steeds populairder.
– Het grootste barbeque feest ooit was in New Orleans in 1997, toen ongeveer 18.000 mensen een surpriseparty voor iemands 50ste verjaardag bijwoonden. Het volstaat te zeggen dat niet alle feestgangers waren uitgenodigd of zelfs maar wisten wie er jarig was!
– De barbeque schijnt te zijn ontstaan in het Caribische gebied waar Indianen houten roosters op een laag vuurtje legden om repen vlees op te braden.
– In 1952 werd een volwassen krokodil op een speciaal gebouwde grill van ruim 6 meter gebraden, nadat deze een Springbok had verorberd. Tot slot werd er verse mango geserveerd , op wat zeker de vreemdste barbecue van de geschiedenis zou worden!
– Er kan niet gezegd worden dat “barbeque” een Europees woord is. Niemand kent de de ware oorsprong van het woord. In een poging om een Taino Indiaans woord te spellen voor hun manier van koken, kwamen de Spanjaarden met “barbacoa”. De Fransen hebben een gezegde: “barbe a queue” wat zoiets betekent als “van snorharen tot staart”, en gebraden schapenvlees in het Roemeens is “barbec”. Kies u maar welke u het leukste vindt!
– Terwijl de zomer natuurlijk de meest populaire tijd is om te barbequeën, meer dan één op de tien mensen beweert dat zij het hele jaar door met de barbeque in de weer is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*