Kalksteen of halfverharding hergebruiken door selectief slopen

,

Het slopen van gebouwen gebeurt tegenwoordig niet met de hamer en bijl. Vandaag de dag is selectief slopen de regel bij sloop werkzaamheden. Voordat men begint aan sloop- en ontmantelingswerken dient er een inventaris opgemaakt te worden met alle afvalstoffen die ingevoerd worden. Het gevolg hiervan is dat het slopen selectief geschiedt.

Een sloopinventaris wordt opgemaakt door een architect of deskundige, hier staan de gevaarlijke en niet gevaarlijke stoffen vermeld, waarmee de sloper rekening dient te houden. Het selectief slopen brengt heel wat voordeel met zich mee. Zo bespaart men tijd en energie, gevaarlijke afvalstoffen worden gescheiden van niet gevaarlijke stoffen, de afvalstromen kunnen beter beheerd en daarna gerecycled worden. Het verantwoord verwerken van bouwafval zorgt voor zuivere puin, hieruit kunnen hogere kwaliteit rode mijnsteen, kalksteen, steenslag en halfververharding granulaten gerecycleerd worden.

Ongeveer 85% van bouw en sloopafval wordt hergebruikt, bij slopen van steenachtige bouwwerken wordt zelfs 90% opnieuw gebruikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*