Nokia 3310 overleeft ook in smartphone tijdperk

GEMERT, 1 maart 2011 – Volgens GSM onderdelen leverancier ReplaceDirect is de Nokia 3310 anno 2011 nog altijd een enorm geliefd toestel. De telefoon van Finse makelaardij staat nog steeds in de top 10 van populaire mobiele telefoontoestellen en neemt daar een verdienstelijke zesde plek in. Dit is erg verrassend, vooral gezien de geavanceerde functionaliteiten waarover de huidige smartphones beschikken in tegenstelling tot de ruim tien jaar oude Nokia 3310.

Webwinkel ReplaceDirect verkoopt onderdelen en accessoires, zoals accu’s, adapters en carkits, voor vrijwel elk type mobiele telefoon. “Doordat de klant in onze webshop zijn producten selecteert aan de hand van zijn model telefoon kunnen we precies zien welke modellen ‘hot’ en ‘not’ zijn. We waren dan ook erg verrast toen uit onze statistieken bleek dat we in dit moderne smartphone tijdperk nog altijd veel producten verkopen voor de Nokia 3310”, aldus Erwin Verstegen van ReplaceDirect.

De lijst van populairste telefoontoestellen wordt aangevoerd door o.a. de iPhone, de Samsung Galaxy S, de HTC Desire en de BlackBerry Bold 9700. Stuk voor stuk moderne smartphones die beschikken over tal van mogelijkheden. Erg bijzonder dus dat een klassieker als de Nokia 3310 nog altijd zijn mannetje staat tussen al dit smartphone geweld. Verstegen stelt dat de cijfers uitwijzen dat veel consumenten trouw blijven aan hun oude vertrouwde mobieltje en dat men nog niet massaal de overstap heeft gemaakt naar de smartphone toestellen.

Van de Nokia 3310, geïntroduceerd in 2000, zijn in de afgelopen tien jaar maar liefst 126 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het toestel één van de meest gebruikte mobieltjes wereldwijd. Het model is nu weliswaar in zijn nadagen, maar wordt, doordat het zo goedkoop is, nog altijd aangeboden als budget-telefoon in prepaid-pakketten. De huidige Nokia 3310 bezitters zagen zich onlangs nog beloond voor hun trouw aan het ‘oude beestje’: hun wekker liep namelijk wél af op 1 januari.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*