Notaris mag scheiding afhandelen

Het wetsvoorstel waarbij notarissen een echtscheiding bij de rechter kunnen afwikkelen is door de Tweede Kamer goedgekeurd. Notarissen kunnen in het vervolg persoonlijk een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank indienen, daarnaast mag de notaris namens de partners bij de rechter in de rechtzaal verschijnen.

Dat de Tweede Kamer ook het vertrouwen in notarissen stelt is aangenaam. Een notaris heeft kennis van fiscale en juridische gevolgen van een scheiding. Behalve het afwikkelen van de formele procedures voor scheiden, kan een notaris helpen met de afhandeling van alimentatie, pensioen, verzekeringen, testament en het opmaken van een echtscheidingsconvenant. Doordat de notaris nu officieel de echtscheiding mag afhandelen, blijft de afwikkeling ervan bij één persoon.

Indien er bij een echtscheiding gaat om minderjarige kinderen, moet het echtscheidingsverzoek bij de rechter wel via een advocaat geschieden. In dit geval kunnen de partners ook een notaris raadplegen, voorts zal de notaris samenwerken met een advocaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*