Training voor mensen met een beperking bij Volleybalvereniging Spirit

Rosmalen, 31 maart 2011 – Volleybal is een sport voor iedereen. Ook voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Om deze mensen de mogelijkheid te bieden te kunnen volleyballen, start Volleybalvereniging Spirit uit Rosmalen-’s-Hertogenbosch op korte termijn met een speciale trainingsgroep.

Teams voor mensen met een beperking worden G-teams genoemd. Spirit noemt het liever het A-Team, met de A van aangepast. De volleybaltrainingen worden afgestemd op de mogelijkheden van de speler. In dit nieuw te vormen A-Team kunnen zowel dames als heren vanaf 18 jaar volleybaltrainingen volgen. Spirit heeft voor dit team een gediplomeerde trainer beschikbaar die een achtergrond in de zorg heeft. Het initiatief van Spirit wordt ondersteund door de consulent gehandicaptensport van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Trainingen
Het A-Team gaat één maal per week trainen, op dinsdagavond van 21.00 tot 22.30 uur in de sportzaal van het Hervion college, aan de Hervensebaan in ‘s-Hertogenbosch. De kosten om een heel seizoen deel te nemen aan trainingen bedragen € 140,-. Het seizoen loopt, afhankelijk van de schoolvakanties, van augustus tot half juni. Per seizoen vinden er ongeveer 35 trainingen plaats. Leden die gedurende het seizoen instromen komen in aanmerking voor korting op de contributie.

Vrijblijvend kennismaken
Zoals gebruikelijk bij Spirit mogen geïnteresseerden drie keer vrijblijvend een training volgen, om te kijken of het bevalt en of dit team goed past bij de mogelijkheden van de nieuwe speler. Indien er op korte termijn voldoende aanmeldingen voor het A-Team zijn, zal nog het lopende seizoen met de eerste trainingen gestart worden.

Informatie en contact
Geïnteresseerden die graag 3 proeftrainingen willen volgen, kunnen zich aanmelden bij Lilian van Amelsvoort, coördinator van de recreanten. Per email via l.v.amelsvoort@home.nl na 19.00 uur per telefoon op nummer 073 614 85 69. Deze informatie staat ook op de website www.spiritvolleybal.nl gepubliceerd. Daarnaast is hier alle andere informatie over Volleybalvereniging Spirit te vinden.

Over Volleybalvereniging Spirit
Spirit is met ruim 330 leden de grootste volleybalvereniging in de regio ‘s-Hertogenbosch. Spirit kenmerkt zich door een prettige interne sfeer, trainingen onder deskundige leiding en een ruime maatschappelijke betrokkenheid. Spirit biedt binnen de regio volleybal voor jong en oud, in een groot aantal NeVoBo-klassen, zowel op recreatief als competitief niveau.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*