Werving en selectiebureaus vaker ingeschakeld

Volgens werving en selectiebureaus lijkt de arbeidsmarkt voor professionals weer aan te trekken. Door de vergrijzing en de economie die beter aan het worden is, worden professionals steeds vaker benaderd door een werving en selectie bureau of headhunter. Wegens een stijging van het aantal vacature HBO is het aantal aanvragen bij detacheringbedrijven aan het toenemen.

Sinds medio 2010 is er sprake van een verbetering in de markt op detacheringgebied. Eind 2008 hadden professionals geen interesse of stonden minder open voor detacheren of een nieuwe baan. Op het moment zit er flink meer beweging in de markt voor hoog opgeleiden. Uit een recent onderzoek door een werving en selectie bureau is gebleken dat 75% van de hoog opgeleide mensen open staat voor een andere betrekking. Professionals vinden dat het na twee jaar weer tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Bedrijven zoeken hun nieuwe medewerkers vaker online, ook worden er werving en selectiebureaus ingeschakeld en vacatureadvertenties worden ook minder vaak geplaatst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*