Whiteboard op zonne-energie

,

De armste kinderen in Afrika hebben nu ook toegang tot high tech studie materiaal. Cyber Smart Africa heeft een interactieve whiteboard ontwikkeld dat op zonne-energie werkt. Voor het ontwikkelen en realiseren van dit digitale schrijfbord werd het bedrijf gesubsidieerd door USAID. Dertien scholen in Senegal kunnen nu het digitale schoolbord in gebruik nemen.

Het voordeel van dit whiteboard is dat het op zonne-energie werkt en dus niet afhankelijk is van een elektrisch netwerk. Het scherm van het digitale schoolbord is draagbaar, hierdoor kunnen meerdere klassen gebruik maken van het bord.

Tekort aan stroom is in Afrika een ernstig probleem. Om achterstand op basisscholen in ver afgelegen dorpen te voorkomen is een digitaal schoolbord op zonne-energie ideaal. Een digitaal whiteboard is een uitvinding om leerachterstand tegen te gaan.

Behalve dit initiatief zijn er nog heel wat andere initiatieven om arme kinderen op de wereld onderwijs te laten genieten. Het one laptop per child is een initiatief dat ongeveer twee miljoen kinderen heeft voorzien van een laptop. Er zijn opladers voor laptops en mobiele telefoons verkrijgbaar die op zonne-energie werken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*