Aandelenbelang in bijna failliet bedrijf verkopen

Breda, 13 april 2011 – Sketch Financial Advisory biedt bedrijven met potentie die in zwaar weer verkeren de mogelijkheid het tij te doen keren. Bij gebleken geschiktheid zijn wij bereid een financiële injectie te doen en een meerderheidsbelang te nemen. De financiële injectie dient als bedrijfsvermogen om zodoende een faillissement af te wenden. De zittende aandeelhouders worden minderheidsaandeelhouder en genieten door de toegepaste operationele en financiële kennis van Sketch Financial Advisory van een toenemende waarde van hun aandelenkapitaal. Bovendien kan het belang van Sketch Financial Advisory later teruggekocht worden. De minderheidsaandeelhouders adviseren, maar ‘de touwtjes’ zijn vanaf de investering in handen van Sketch Financial Advisory.

Sketch Financial Advisory is een commercieel bedrijf dat een hoge IRR en NPV voor iedere investering verwacht. Het merendeel van de aanvragen van bedrijven in financiële nood die wij ontvangen biedt deze mogelijkheid niet. Deze aanvragen worden afgewezen. Het bedrijf moet duidelijke USP’s bezitten, en, met onze toegevoegde operationele en financiële expertise, een uitzicht op een hoge te behalen IRR en NPV hebben wil Sketch Financial Advisory tot investeren overgaan.

Potentieel interessante bedrijven met financiële issues ontstaan vaak door foute beslissingen of door onverwachte omstandigheden. Als richtlijn kan aangenomen worden dat wij bij potentieel interessante ondernemingen die door foute beslissingen in de problemen zijn geraakt enkel geïnteresseerd zijn in investeringen waarbij wij een 100% belang verkrijgen, en bij potentieel interessante ondernemingen die door onverwachte omstandigheden (zoals bijvoorbeeld financieringsproblemen door te snel doorgroeien) mogelijk bereid zijn tot het nemen van een controlerend meerderheidsbelang (>50% – <100%). In alle gevallen geldt: wij zijn enkel geïnteresseerd in deelname volgens een waardering die ons risico afdekt. Bovendien investeren wij niet lukraak in in financieel zwaar weer verkerende bedrijven, maar enkel in bedrijven met duidelijke USP’s en liefst een hoge ROIC, groeimogelijkheden en grip op marges.

Aanpak:
Bedrijven belanden niet zomaar in de financiële problemen. Nadat wij de oorzaak hebben gevonden maken wij een plan voor oplossing hiervan. Vaak houdt dit in dat er rigoureus geschrapt wordt in de kosten en dat reeds geïnvesteerd vermogen dat ondermaats bijdraagt aan het operationeel resultaat wordt gedesinvesteerd. Verder investeren wij daar waar wij een betere return behalen dan de gewogen gemiddelde kosten van het kapitaal van de onderneming. Het behalen van een zo hoog mogelijke IRR en NPV staat bij ons centraal. Al onze beslissingen zijn gericht op een zo hoog mogelijke waardecreatie.

Vergoeding:
Sketch Financial Advisory rekent een management fee. Daarnaast zien wij de waardestijging van ons aandelenbelang ook als vergoeding.

Voorwaarden:
Sketch Financial Advisory biedt deze service onder voorbehoud aan. Enkel wanneer wij mogelijkheden tot waardecreatie zien, nemen wij een opdracht aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.

Interesse?
Wilt u meer informatie over advies m.b.t. het creëren van waarde voor bedrijven die in de financiële problemen zitten, of over één van onze andere diensten, neemt u dan contact met ons op.

Diensten Sketch Financial Advisory

Sketch Financial Advisory biedt 3 diensten aan:

 1. Advies bij het creëren van waarde
  1. Advies bij strategische vraagstukken
  2. Bedrijf in de financiële problemen
  3. Voorbereiding kopen bedrijf
  4. Voorbereiding verkopen bedrijf
 2. Bedrijfswaardering
 3. Schrijven van waarderingsrapporten

Over Sketch Financial Advisory ™ BV

Sketch Financial Advisory BV helpt bedrijven waarde te creëren. Sketch Financial Advisory Bv is een dochteronderneming van Sketch Capital Bv.

Over Sketch Capital ® BV

Sketch Capital BV is opgericht in 2008. Ons primaire doel is het creëren van waarde. Wij doen dit via eigen ondernemingen, het kopen van bedrijven (of bedrijfsonderdelen) uit faillissement, het nemen van belangen in (in zwaar weer verkerende) bedrijven en beleggingen op de beurs. Alles wat wij doen uit zich in het creëren van waarde.

Noot voor de redactie:

Dit bericht staat ook online op: http://www.sketchfinancialadvisory.com/kopen-van-belangen-in-in-financieel-zwaar-weer-verkerende-bedrijven.html

Relevante links:

http://www.sketchfinancialadvisory.com

http://www.sketchfinancialadvisory.com/advies-bij-het-creëren-van-waarde.html

http://www.sketchfinancialadvisory.com/bedrijf-in-de-financiële-problemen.html

http://www.sketchcapital.com

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sketch Financial Advisory ™ B.v

Tel: 076-5875546

Fax: 076-5216920

E-mail: contact@sketchfinancialadvisory.com

Web: http://www.sketchfinancialadvisory.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*