Ex mag helft van alimentatie rechtstreeks betalen

Het gerechtshof maakte onlangs een merkwaardige uitspraak in een conflict tussen twee ex-partners, dat de ex in sommige gevallen de overeengekomen alimentatie in natura mag betalen in plaats van geld.

Na de echtscheiding van een koppel ontstond er een meningsverschil tussen de twee over de hoogte van het te betalen kinderalimentatie. Volgens de alimentatie berekening zou de man voor twee kinderen 1200 euro per maand moeten neertellen na het scheiden. Hieromtrent waren ze allebei wel mee eens. De man was oneens over het feit dat hij de kinderalimentatie aan zijn ex-vrouw zou moeten overmaken na de scheiding, want volgens de ex-man kon de vrouw niet omgaan met geld.

De man stelde bij de rechtbank voor om zelf een deel van de alimentatie meteen aan bepaalde kosten voor de kinderen uit te geven, zodat hij erop kon toezien dat het geld inderdaad aan de kinderen werd besteed. Het oordeel van de rechter was als volgt, de man mocht de helft van de alimentatie besteden aan kosten voor de kinderen en de andere helft moest hij betalen aan zijn ex.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*