Goed slapen helpt ook bij online afvallen

Te veel of te weinig slapen heeft ook effect op je gewicht, mensen die hun stress onder controle hebben en goed slapen verliezen makkelijker gewicht dan mensen die juist te veel of te weinig slapen en zeer gestresst zijn.

Wetenschappers bestudeerden zes maanden lang meer dan 400 mensen met overgewicht die wilden afslanken. Alle proefpersonen moesten meedoen aan een dieet, dus minder dan 500 calorieën per dan binnenkrijgen, daarnaast moesten ze flink sporten of bewegen en participeren aan groepsbijeenkomsten.

Behalve het verzamelen van gegevens over de proefpersonen, werd ook hun slaappatroon bestudeerd door de wetenschappers. De onderzoekers concludeerden dat het slaappatroon mede kon voorspellen hoe succesvol de proefpersonen waren in hun wens om af te slanken. Proefpersonen die precies genoeg sliepen slankten meer af dan proefpersonen die te veel of te weinig slaap kregen. Minder stress werkte ook in hun voordeel tijdens het afslanken.

Wilt u verantwoord afvallen of een gezonde levensstijl op na houden, raadpleeg dan onze website, hier vindt u meer informatie over online afvallen of afslanken online.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*