Andrew Keen afsluiter van i_beta/event

, , , ,

Op 12 en 13 mei organiseert Social Beta de derde editie van het i_beta/event in Heerlen. Op donderdag 12 mei vindt de conferentie over de creatieve stad Detroit plaats. Vrijdag 13 mei staat in het  teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-cultuur, het nieuwe werken, business modellen en social media.

Conferentie met festivalsfeer
Donderdag 12 mei is Detroit het middelpunt van het i_beta/event. Een stad waarin sociale veranderingen als krimp en stedelijke transitie van een stad in een extreme vorm voorkomen. Sprekers uit Detroit (o.a. Detroit Creative Corridor) en Nederland (o.a. Expodium) delen ervaringen, ideeën en bijzondere initiatieven. Urban farming en de rol van de creatieve industrie staan hierbij centraal. Op vrijdag 13 mei worden de thema’s e-cultuur, het nieuwe werken, business modellen en het gebruik van social media toegelicht in een brede programmering. Men kan deelnemen aan verschillende workshops, lezingen en keynotes zoals Erik Veldhoen en Gerald Essers. Het i_beta/event wordt afgesloten door Andrew Keen. Hij zet kritische kanttekeningen bij de rol van social media in onze cultuur en wordt niet voor niets de ‘antichrist van Silicon Valley’ genoemd.

Gratis toegankelijke activiteiten
Op 7, 10 en 12 mei is er een uitgebreid filmprogramma samengesteld, in samenwerking met filmhuis de Spiegel. Daarbij kan op 12 en 13 mei de tijdelijke design supermarkt worden bezocht met producten van jonge designers uit Nederland, Duitsland en België. Op 13 mei is de kick-off van het popproject VIA2018. De interactieve installatie ‘Liquid Space 6.0’ van de Rotterdamse kunstenaar Daan Roosegaarde is ook gratis toegankelijk.

Stichting Social Beta en de Euregio Maas-Rijn
Het i_beta/event wordt georganiseerd door de stichting Social Beta in samenwerking met:
zachte g, designmetropolis Aachen, Creative Class, Media Arts Design faculty en REcentre. De Euregio Maas-Rijn is hierbij de uitvalsbasis. De stichting Social Beta organiseert naast het i_beta/event ook TEDxEutropolis, 7days of inspiration parkstad en speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de onderwijsmethode Slimmerkunde. Dit zijn concrete projecten op het snijvlak van (nieuwe) media, cultuur en maatschappij.

Tickets
Tickets zijn via de website www.ibeta.eu verkrijgbaar en kosten 15 euro voor donderdag 12 mei en 35 euro voor vrijdag 13 mei. Ook is er een duoticket (voor beide dagen) beschikbaar en kost 47,50 euro. Studenten ontvangen een speciale korting  op vertoon van hun studentenpas.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*