Wereldse kunst met een bijzonder verhaal

1We Art Gallery ondersteunt kansarme kunstenaars

Een wisselende collectie kunstwerken, gemaakt door kansarme kunstenaars uit ontwikkelingslanden én gevestigde kunstenaars. Te zien in de 1We Art Gallery op zondag 22 mei en maandag 13 juni (Tweede Pinksterdag) in 1We Studio 1 in Amersfoort. ‘The place to be’ voor iedereen die op zoek is naar een mooi en betaalbaar kunstwerk voor in huis of op de werkvloer.

Met dit nieuwe initiatief geeft 1We – Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, kansarme kunstenaars de mogelijkheid om hun talent verder te ontwikkelen. De 1We Art Gallery vindt maandelijks plaats met een wisselende collectie schilderijen en beeldhouwwerken uit onder meer Afrika, Zuid-Amerika en Zuid-Azië.

‘Fair price’

1We – Een Wereld Idee koopt de kunstwerken aan voor een ‘fair price’. Van de opbrengst kunnen de kunstenaars (verf)materialen kopen, een opleiding volgen of een ateliertje huren. Want in de meeste ontwikkelingslanden zijn kunst en cultuur een ondergeschoven kindje. Ondanks de armoede zijn er echter genoeg kunstenaars voor wie het maken van kunst hun lust en leven is.

Zoals Janaina Bruno in Rio de Janeiro. Geboren in één van de ontelbare sloppenwijken, weet ze hoe moeilijk het is om als Braziliaanse uit een arme, zwarte familie haar passie te volgen. Toch gaf ze nooit op. De aankoop van haar werken door 1We – Een Wereld Idee betekent voor haar een wereld van verschil. “Nu kan ik echt voor mijn passie gaan. Dit is ‘the dream of a lifetime’.”

Sociaal rendement

De aangekochte kunst biedt 1We aan in de maandelijkse 1We Art Gallery, via veilingen op exclusieve evenementen en tijdens exposities op locatie (bijvoorbeeld in bedrijven en galeries). Van het sociaal rendement wordt een fonds gecreëerd voor de aankoop van nieuwe kunstwerken en ter ondersteuning van stichting 1We – Een Wereld Idee en haar media-activiteiten.

Vanuit de filosofie dat kunst verbindt, is de betrokkenheid van gevestigde kunstenaars bij dit initiatief van grote waarde. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid vragen we hen één keer in hun leven een kunstwerk kosteloos ter beschikking te stellen aan de 1We Art Gallery. Hiermee werken ze direct mee aan een beter bestaan voor kunstenaars elders op de wereld. Inmiddels hebben verschillende Nederlandse kunstenaars al hun medewerking toegezegd.

De 1We Art Gallery op zondag 22 mei en maandag 13 juni (Tweede Pinksterdag) vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in 1We Studio 1 in Amersfoort. Kijk voor meer informatie op www.1we.nl.

Een kunstwerk van Janaina Bruno uit Rio de Janeiro.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*