Zonnepanelen maak je zelf!

In creatief centrum “De Eenvoud” in Bleiswijk geeft My-Eco-Projects.nl op 25 mei een workshop zelf zonnepanelen maken. Deelnemers leren er stap voor stap hoe ze een paneel van zonnecellen kunnen maken en aansluiten op het stroomnet.
In de cursus maken deelnemers kennis met verschillende photovoltaïsche materialen, die gebruikt worden om zonnestroom op te wekken. Ze leren hoe ze deze materialen kunnen gebruiken om zelf zonnepanelen te maken. Stap voor stap wordt behandeld hoe je een “standaard” zonnepaneel kan maken van 12 tot maximaal 18 volt en hoe je dit kan aansluiten op het stroomnet.

Zelf zonnepanelen maken kan veel goedkoper zijn dan een kant en klaar fabriekspaneel, maar biedt ook de mogelijkheid om zonnepanelen te maken naar eigen inzicht en ontwerp. Vooral de combinatie van my-eco-projects.nl en de kunstzinnige / creatieve inslag van creatief centrum “de Eenvoud” zal, zal naast het gangbare doe-het-zelf zonnepaneel een scala van werkstukken kunnen opleveren, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook stroom opwekken.

Organisatie
De workshop wordt georganiseerd door my-eco-projects.nl, een netwerk van eco-hobbyisten. Ze wisselen kennis uit over het ontwerpen en bouwen van installaties die de persoonlijke huishouding minder milieubelastend maken. Onder de handelsnaam “SIXAXIS SOLAR” biedt de website ook materialen aan voor het vervaardigen van zonnepanelen en windmolens.

Veel interesse in doe-het-zelf zonnestroom
Tot op heden hebben veel mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn in het zelf maken van zonnepanelen, hebben de workshop al gevolgd of hebben zich ingeschreven voor een volgende workshop. Bij eerdere workshops hebben we deelnemers uit heel Nederland en zelfs België mogen verwelkomen. Deelnemers vinden het leuk om zich te verdiepen in de werking van photovoltaïsche panelen, willen zelf panelen maken vanwege de kosten of willen maatwerkpanelen maken die niet op de markt verkrijgbaar zijn.

Bij aanhoudende interesse zullen meer workshops worden ingepland. De workshop van 25 mei is al vol, maar er staat al weer een volgende workshop in de agenda op 23 juni a.s. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan via my-eco-projects.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*