De Optische kabel

, ,

Optische-kabel.nl is een informatie website over de optische kabel. Een erg handige kabel welke wordt gebruikt om geluid tussen apparaten digitaal over te brengen. Het signaal wordt overgebracht middels een rood lichtje. Een groot voordeel van deze optische kabel of ook wel optisch signaal genoemd is dat het licht ongevoelig is voor elektrische storingen.

Tegenwoordig hebben beschikken bijna alle apparaten over een optische uitgang, denk hierbij aan de cd,  dvd en blu-ray spelers. Één meter is  een perfecte maat voor de optische kabel, niet te lang en niet te kort.

Het grote voordeel van de optische kabel is dat alles zo snel gebeurt, er zit nauwelijks tot geen vertraging tussen de optische zender en ontvanger. Daarnaast gaat er weinig tot geen signaal sterkte verloren en blijft de kwaliteit uitstekend, ook bij langere afstanden.

De toekomst van optische kabels

Normaal werd er altijd koper gebruikt bij voor audio kabels, helaas heeft dit enkele nadelen die het audiosignaal beïnvloeden. Digitale audiosignalen met een optische kabel hebben daarin tegen grote voordelen.

Enkele hiervan zijn;

  • Gewicht
  • Kosten
  • Nauwkeurigheid

Deze voordelen zullen in de toekomst zeker de traditionele koperen audiokabel vervangen. Tegenwoordig krijgen steeds meer digitale apparaten een optische uitgang, denk hierbij weer aan de laptops, blu-ray spelers etc.

Wil je verzekerd zijn van een goede kwaliteit optische kabel? Bekijk dan eens de website www.optische-kabel.nl voor alle informatie en advies over de optische kabel.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*