Gescheiden afvalemmer geschikt voor het scheiden van afval

Sommige gemeenten in Nederland vragen hun inwoners hun huishoudafval nog beter te scheiden. Op dit moment bevat te restafvalbak van sommige gemeenten nog voor meer dan 35% uit gft-afval. Deze gemeenten steunen organisaties die het scheiden van afval extra onder de aandacht brengen. Natuurlijk zijn er ook inwoners die hun afval reeds inzamelen in een gescheiden afvalemmer of inbouwafvalemmer, maar het kan nog beter. Afval kan heel goed gebruikt worden als grondstof, daarom is het zeer belangrijk om dit goed gescheiden aan te bieden.

Het komt nog altijd voor dat afval in de verkeerde container beland, dat is zonde, want het kan dan niet worden hergebruikt. Door gft-afval in de juiste Hailo afvalemmer of Hailo tandem in te zamelen en vervolgens in de groenbak te doen, kan het afval als grondstof voor compost en gas worden gebruikt. Van oud papier kan bijvoorbeeld toiletpapier worden gemaakt en computermuizen van oude plastic flessen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*