Incassoburo: Wanbetalers aan het toenemen

Het aantal wanbetalers in Nederland is volgens een incasso bureau flink aan het toenemen. Ongeveer tachtig procent van alle incassobureaus is aangesloten bij NVI, Nederlandse vereniging van incasso ondernemingen. De organisatie spreekt van een zorgwekkende betalingsmoraal.

In het afgelopen jaar is ruim vijftien miljard euro niet betaald, waardoor heel wat bedrijven in de problemen zijn belandt of failliet zijn. Een incassoburo liet weten dat in het eerste kwartaal van 2011 een opmerkelijke groei is geconstateerd van het aantal wanbetalers. De vereniging voor incasso buro in Nederland vreest dat het schade bedrag van wanbetalers dit jaar nog hoger zal zijn als vorig jaar. Zelfs de overheid, bedrijven en consumenten trekken zich niets aan van de betalingsdruk. Deze problemen doen zich in alle sectoren voor.

Incassobureaus hebben op het moment hun handen vol met het innen van schulden en eenmalige incasso, terwijl de economie aan het herstellen is, neemt het aantal wanbetalers juist toe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*