Koppeling tussen Agens en Digipoort gerealiseerd

, ,

Veel is er al geschreven over de situatie ten aanzien van het verwerken van echte facturen via het Digipoort kanaal van de overheid. In samenwerking met Agens heeft 20/20 vision expert op het gebied van elektronisch factureren een interface richting Digipoort ontwikkeld. Digipoort vormt een digitale brievenbus voor eInvoicing aan de overheid. Bedrijven die bij Digipoort zijn aangesloten, dienen hun facturen elektronisch in bij de overheid via Digipoort.

De software van Digipoort kan facturen scannen op betrouwbaarheid, leesbaarheid en verwerkbaarheid. De overheid heeft als doel om in 2014 80 procent van alle facturen elektronisch te verwerken. Vanaf 23 mei is elektronisch factureren via Digipoort een feit voor Agens. Het UWV verstuurt bijna al haar facturen naar Digipoort middels AFAS, het financieel systeem van Agens. Agens is een van de eerste leveranciers die digitale facturen via Digipoort verstuurt naar het UWV. “De eerste contacten met het UWV hierover dateren van begin 2009”, aldus Frith Fiege, manager Algemene Zaken bij Agens. “De afstemming met de verschillende partijen was intensief en heeft langer geduurd dan verwacht. Agens is erg blij dat er nu een werkende oplossing is waarmee we digitaal kunnen facturen richting het UWV en in de toekomst ook richting andere opdrachtgevers.”

Harm Poelen, directeur van 20/20 vision Europe, maakte de volgende opmerking ten aanzien van deze mijlpaal: “Het heeft veel energie gekost om de aansluiting op Digipoort voor elkaar te krijgen. Belangrijk is echter dat de interface aan de Digipoort-kant inmiddels is gestabiliseerd, waardoor volgende klanten sneller en eenvoudiger aangesloten kunnen worden. Alle begin is moeilijk, maar als je niet vertrekt zul je ook nooit de bestemming bereiken.”

Het realiseren van deze koppeling zorgt ervoor dat nieuwe aansluitingen probleemloos kunnen worden uitgevoerd. Elektronisch factureren is een grote stap in de goede richting wat betreft het optimaliseren en versnellen van het factuurverwerkings proces bij de overheid. Instellingen en organisaties bereiken met het gebruik van Digipoort een groener, beter, sneller en efficiënter proces.

Sinds de oprichting in 1996 houdt 20/20 vision Europe BV zich bezig met het implementeren van systemen gericht op het optimaliseren van het inkoop- en factuurverwerkingsproces (e-procurement software). De professionals van 20/20 vision beschikken over ruim inzicht in het begeleiden van administratieve trajecten, specialistische kennis van software development en een gestructureerde projectaanpak. Meer weten? Neem dan contact op met 20/20 vision via 088-1120201. Mailen kan ook via info@2020vision.nl

Agens biedt diensten en programma’s aan op het gebied van re-integratie, re-socialisatie, preventie, outplacement en coaching. Deze diensten zijn bedoeld voor mensen met een kleine tot (zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt. Agens is van mening dat iedereen een rol van betekenis verdient.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*