KVO voor bedrijventerrein uit Enter

,

Bedrijventerrein De Vonder in Enter heeft van Certificatieinstituut  Kiwa haar tweede certificaat voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gekregen.

Deze gebeurtenis vormt het tastbare bewijs van gezamenlijke inspanningen van brandweer, politie, Werkgeverskring Enter en de gemeente Wierden om veiligheid op dit bedrijvencomplex te verbeteren.

In 2008 sloegen deze partijen de handen ineen en in februari 2009 werd het eerste Keurmerk Veilig Ondernemen certificaat toegekend. Sindsdien is er veel gedaan om de veiligheid op De Vonder naar een nog hoger niveau te tillen. Zo werd cameratoezicht ingevoerd, maakten brandweer en politie afspraken hoe er in bepaalde situaties gehandeld moest worden en kwam er een nieuwsbrief over allerlei veiligheidsaspecten. Begin 2011 werd er door Kiwa een tweede veiligheidsmeting gehouden, met daarin onder meer een enquete verspreid onder ondernemers op het bedrijventerrein. De uitkomsten van deze meting waren dermate positief, dat Kiwa heeft aangegeven dat De Vonder voldoet aan de eisen van het KVO certificaat ‘continu samenwerken’. Deze werd uitgereikt op de jaarvergadering van de Werkgeverskring.

Kiwa is onafhankelijk en niet betrokken bij productie, de handel of overige activiteiten die de onpartijdigheid van Kiwa in gevaar kunnen brengen. De BeoordelingsRichtlijnen zijn niet door Kiwa zelf opgesteld, maar door onafhankelijke Colleges van Deskundigen. Deze bestaan uit vertegenwoordigers van opdrachtgevers, ontwerpers, producenten, leveranciers, onafhankelijke adviseurs of overheden of consumentenorganisaties.

Kiwa is een onafhankelijke organisatie met hooggekwalificeerde certificering als kernactiviteit,  dat zich bezighoudt met het verbeteren van processen, producten, medewerkers en organisaties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*