Spaans leren: een keuze waar je geen spijt van zal krijgen!

De zomer is in aantocht. De kans is groot dat dit een periode is waarin je je zomervakantie hebt gepland. Trek jij net als zoveel Noord-Europeanen naar het Zuiden? Dan is de kans reëel dat je Spanje koos. Dat is namelijk nog een relatief goedkope bestemming waar je aan zon, zee en strand geen gebrek hebt. Liever een bergvakantie? Ook dan kan je in Spanje terecht.

Als je inderdaad naar Spanje met vakantie gaat, dan is de kans ook niet ondenkbaar dat het niet je eerste keer is. Misschien ken je ondertussen al leuke restaurantjes op je favoriete Spaanse vakantiebestemming? Weet je de leuke adresjes zijn waar iets te beleven valt, waar je met de kids heen kan, noem maar op. Maar voel je je niet een beetje begrensd als je je niet even vlot met de lokale bevolking kan uitdrukking als wat mogelijk zou zijn?

Want, laten we eerlijk zijn, over het algemeen zijn de warmhartige Spanjaarden geen talenkenners. Als je de toeristische bestemmingen frequenteert, is de kans groter dat je je plan kan trekken met Engels, maar dan nog…

Neen, dan is het meteen beter om de naam van Noord-Europeanen op het vlak van brede talenkennis nog maar eens neer te zetten. Toon aan dat je meer kent dan “olé” of “dos cervezas por favor”. Ze zullen je nog een warmer hart toe dragen.

Wist je dat Spaans leren helemaal niet zo moeilijk is? Met de nodige praktijk ben je heel snel vertrokken met deze zuiderse taal. Hoewel vaak wordt aangeraden om Spaans in Spanje te leren, kan het ook perfect in je thuisstad of thuisland in het algemeen.

Misschien heb je er nog niet bij stil gestaan hoe het komt dat we zo gemakkelijk Spaanse cursussen kunnen volgen. De verklaring hoef je niet ver te zoeken. Spaans is een wereldtaal die naast het Engels wereldwijd het meest gesproken wordt!

Bekijk je het grootser? Hou je van iets meer avontuur? Ook dan is Spaans de ideale keuze. De taal wordt immers ook in heel Zuid-Amerika gesproken, op Brazilië na. Met de rugzak door Zuid-Amerika trekken, wordt dan veel eenvoudiger, omdat je beter kan rekenen op de lokale bevolking. En bovendien is ook in de Verenigde Staten kennis van Spaans nuttig.

Aarzel dus niet en laat dit de zomer zijn waarin je het zeer goede voornemen neemt om Spaans te gaan leren. Een keuze waar je niet snel spijt van zult hebben!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*