Voetbalclinic voor kinderen haalt Ghana dichterbij

Op zaterdagmiddag 25 juni vindt op het terrein van v.v. Drechtsteden in Papendrecht een voetbalclinic plaats voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. De clinic wordt mede geleid door Christian Gyan van Feyenoord en Nana Asare van FC Utrecht. Het inschrijfgeld bedraagt twintig euro en er is plaats voor maximaal honderd deelnemers. Kijk op www.stichtingverrekijker.nl voor meer informatie en om in te schrijven.

Zowel Gyan als Asare komen uit in de eredivisie. Ook komen beide spelers uit Ghana. Dat is niet geheel toevallig, aangezien de clinic wordt georganiseerd door Stichting Verrekijker. Deze stichting van zes gezinnen uit Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht wil “wat ver is dichterbij halen” met het doel om iets te kunnen betekenen voor jongeren verder weg. Op dit moment wordt gewerkt aan een hostel nabij de provinciestad Tamale in Ghana. In dit hostel kunnen jongeren wonen gedurende hun opleiding in de grote stad, waardoor zij in de gelegenheid worden gesteld om een vak te leren en bij te dragen aan de ontwikkeling van hun land. Het huis is inmiddels voor een groot gedeelte af en er wonen ook al studerende jongeren. Stichting Verrekijker vindt het belangrijk dat kinderen zich realiseren dat wij in het rijke westen een verschil kunnen maken voor kinderen in een ander gedeelte van de wereld. Met deze voetbalclinic, georganiseerd in samenwerking met organisatiebureau Hattrick, hopen zij Ghana wat dichterbij te halen voor onze kinderen in Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*