Duurzaam en goedkoop inzamelen van afval voor compost

Het verwerken van gft-afval kost gemeenten de laatste jaren niet meer zoveel geld. Het verwerken van gft-afval tot compost, is maar liefst dertig procent goedkoper geworden, in vergelijking met vroeger. Ongeveer zes gemeenten hebben een samenwerking gesloten met een vuilafvoer bedrijf.

Door deze samenwerking van de gemeenten is er veel meer voordeel te behalen. Door het gft-afval gezamenlijk aan te bieden is er een voordeel van dertig procent opgeleverd. Het gft-afval wordt bovendien op een duurzame wijze verder verwerkt. Voorheen werd er alleen gecomposteerd, nu wordt van het afval ook biogas gemaakt.

De gemeenten willen in de toekomst ook samenwerken aan het inzamelen van oud papier, kunststof en hout. Deze samenwerking willen ze verder uitbreiden met het onderhouden van buitenruimtes, banken, inspecteren van watergangen, ifra en gww werkzaamheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*