Recherchebureau: Zwart ziekteverzuim is fraude

Een recherchebureau werd onlangs benaderd door een groot bouwbedrijf, met het vermoeden dat één van de werknemers zeer frequent ziek meldde. In de tijd van de baas verrichte de man ander werk of was met nevenactiviteiten bezig. Het recherchebureau heeft in overleg met de opdrachtgever de werknemer geobserveerd bij het eerstkomende ziekteverzuim.

De bedrijfsrechreche van het recherchebureau volgde de man en maakte foto’s van al zijn bezigheden. Tijdens een gesprek met de werknemer, ontkende deze alle beschuldigingen. Eenmaal geconfronteerd met de foto’s, restte er niets anders dan toegeven. Ook maakte hij kenbaar al geruime tijd extra klusjes te verrichten en daarvoor materiaal van de baas te hebben gebruikt.

De werknemer heeft zich schuldig gemaakt aan zwart ziekteverzuim en is opstaande voet ontslagen. Zwart ziekte verzuim is een vorm van fraude is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*