Rittenregistratie-software H4 voorkomt administratieve rompslomp bij leaserijders

Buiten de bijtelling houden van leaseauto’s ware trend in Nederland

H4 Car Lease uit Deventer verzorgt voor tal van opdrachtgevers de volledige rittenregistratie van het leasepark. De periodieke rapportages zijn conform de voorschriften die de Belastingdienst stelt. Met de dienst Driver Behaviour – geïntroduceerd in september 2010 – hebben organisaties maximaal inzicht in het rijgedrag en gebruik van hun leaseauto’s. Dit geldt voor zowel de zakelijk gereden kilometers als het privé-gebruik van de leaseauto. Hiermee voorkomt Driver Behaviour van H4 Car Lease de huidige administratieve rompslomp bij leaserijders en hoeft de Belastingdienst veel minder kostenintensieve controles uit te voeren inzake het correct gebruiken van een leaseauto. Door een combinatie van intelligente gps-hard- en software geeft het systeem wagenparkbeheerders, naast het aantal verreden kilometers en plaatsbepaling, ook inzicht in het rijgedrag van de chauffeur. Naast een forse besparing op de administratiekosten levert verbetert rijgedrag ook direct een substantiële bijdrage aan het thema duurzaam ondernemen. Momenteel rijden er ruim 150 auto’s in Nederland rond met Driver Behaviour van H4 Car Lease.

Inzicht in zakelijk en privé gebruik leaseauto

“Met Driver Behaviour kan echt sturing worden gegeven aan het wagenpark”, stelt Erik Geerts, directeur van H4 Car Lease. “In principe is per auto alles zichtbaar, afstemming met interne planningen verhogen de mobiliteit van een wagenpark aanzienlijk. Ook het onderscheid tussen zakelijke en privé kilometers wordt feilloos in kaart gebracht. Middels een in de auto aangebrachte schakelaar kan een bestuurder zelf kiezen of hij de leaseauto zakelijk of privé gebruikt. We merken dat bestuurders hierdoor veel bewuster omgaan met het gebruik van de leaseauto. Hierdoor gaan de lease- en onderhoudskosten direct omlaag. Gemiddeld realiseren onze klanten nu al een besparing van 10% op hun wagenpark en dan laat ik de besparing op de administratiekosten nog buiten beschouwing.” H4 Car Lease biedt wagenparkbeheerders en materieelbeheerders de mogelijkheid om hun objecten constant te monitoren. Via GPS is het mogelijk om de exacte locatie en bestuurdersgedrag – ook wel ‘Driver Behaviour’ genoemd – van het object vast te stellen. H4 Car Lease is marktleider in Nederland op het gebied van Driver Behaviour.

Direct winst voor organisaties en de Belastingdienst

Momenteel is er veel discussie omtrent het privé-gebruik van een leaseauto. Het buiten de bijtelling houden van leaseauto’s is volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen een ware trend. Een op de vijf leaserijders kiest ervoor dit te doen, dat zijn er in totaal ongeveer honderdduizend. Marktpartijen vinden de huidige situatie in alle opzichten ongewenst en wensen op korte termijn een solide oplossing. Met name de schade aan het milieu, de administratieve rompslomp voor de rijders en de dure controles op misbruik liggen gevoelig. “Allemaal aspecten die met het gebruik van Driver Behaviour een gunstige wending krijgen”, vervolgt Geerts. “Het rijgedrag verbetert en het gebruik van de auto wordt realtime gevolgd. Zo wordt iedere gereden kilometer verantwoord, hetzij zakelijk of privé. De rapportages die wij periodiek genereren zijn ook nog eens conform de voorschriften van de Belastingdienst. Zowel een organisatie als de Belastingdienst kunnen met Driver Behaviour eenvoudig en snel veel geld besparen. Wij zijn er klaar voor!”

Over H4 Car Lease

H4 Car Lease biedt innovatieve leaseproducten tegen flexibele leasetarieven. Wij hechten waarde aan persoonlijk contact en heldere afspraken. Wij zijn u graag van dienst bij het geven van advies over onderscheidende leasevormen, de samenstelling van uw wagenpark en het verlenen van service. Op die manier zijn wij in staat om u de complete zorg voor uw wagenpark écht uit handen te nemen. Flexibel en proactief!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*